Laden Evenementen

Old vinyls, new views- The A & B side of our musical future

14 juni @ 10:30 - 17:00
Bimhuis

Expert meeting over behoud & beheer van wereldmuzikaal erfgoed

Het motto ‘Zonder verleden geen toekomst’ klinkt even vertrouwd als gratuit. Immers, betreft het behoud van immaterieel erfgoed dan wordt muziek doorgaans vergeten. We koesteren alles van Bach tot Beatles, maar wat gebeurt er in een snel globaliserende wereld met andere muziekiconen, -culturen en -collecties?

Zo zorgvuldig als we in Nederland met beeld omgaan, denk aan de rijksmusea, zo slordig wanneer het audio aangaat. Dankzij eigen initiatief werden de afgelopen jaren belangwekkende muziekcollecties van de Wereld Omroep, het Tropentheater en -onlangs- van Muziekcentrum RASA ternauwernood gered. Om nog maar te zwijgen van de opheffing in 2013 van Muziek Centrum Nederland (MCN), het Nederlands Muziek Instituut (NMI) en de sluiting van de Muziekbibliotheek in Hilversum.

Wat is de waarde van ons muzikaal immaterieel erfgoed? Wie draagt zorg voor ons collectief muziekgeheugen wanneer het selectief geheugen van internet domineert?

Hoe staat het met de digitale duurzaamheid? Waarom wordt wereldmuziek dikwijls als sluitpost behandeld? Vragen die een antwoord verdienen tijdens ‘Old vinyls, new views- The A & B side of our musical future’, expert meeting over behoud & beheer van muzikaal erfgoed.

Sprekers, ondermeer:

  • Keynote door prof. John Collins (Legon University, Bokoor African Popular Music Archives Foundation- Ghana). Presentatie van zijn nieuwste publicaties Highlife Giants en de update van zijn Fela Kuti-dagboek Kalakuta Notes.
  • Andy Linehan (British Library, curator of Popular Music- UK)
  • Hisham Mayet (Sublime Frequencies- FR)- presentatie boek & cd The Photographs of Charles Duvelle- Disque Ocora and Collection Prophet

Gedetailleerd programma volgt binnenkort.

NB: voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

datum: wo 14 juni 10.30 uur (inloop va 10.00 uur) , einde 17 uur
lokatie: Bimhuis, Amsterdam
entree: € 22,00 (incl. lunch), tickets via www.bimhuis.nl

organisatie: World Music Forum NL ism Bimhuis
contact: info@worldmusicforum.nl

14 juni @ 10:30 - 17:00
Bimhuis