Laden Evenementen

World Blend Café: Nieuw bewind, draait de Westenwind?

11 december @ 18:00 - 23:00
Bimhuis
maandag 11 december 2017, Bimhuis Café, Amsterdam
inloop 18.00, diner 19.00, start programma 20.00 uur
 

Op 24 november presenteert de Raad voor Cultuur haar Sectoradvies Muziek tijdens Buma Classical. Op 11 december, tijdens het World Blend Café, geeft de Raad voor Cultuur een presentatie over dit advies en over de specifieke gevolgen voor de sector wereldmuziek en andere kwetsbare programmering. In hoeverre geeft het advies de heersende tijdgeest en harde cijfers weer? Het slotakkoord is nog niet gevallen, dus denk en praat mee. We hebben met Rutte III een nieuw bewind, draait daarmee ook de Westenwind?

Panel met onder meer:
Lonneke Kok (Raad voor Cultuur – kerncommissie Muziek, Senior beleidsadviseur muziek en muziektheater)
Lodewijk Reijs (cultureel adviseur van Het Reijsbureau)
Shane Burmania (commissielid Sectoradvies Muziek)
Oscar van der Pluijm (directeur WMDC/ muziekpodium Grounds)

MC: Stan Rijven

Muziek
Tabanka
Rotterdam wordt wel het elfde eiland van Kaap Verdië genoemd. Niet alleen woont er een grote Kaapverdiaanse gemeenschap, muzikaal gezien was het sinds de jaren ’50 de ‘hoofdstad’ wegens pionierende plaatopnames van Bonga tot Bitori. De derde Kaapverdiaanse generatie is nu aan zet. Tabanka overrompelt met furieuze funaná, de destijds door Portugese koloniale overheersers verboden dansmuziek. Bovendien 100% NL.
DJ Francesco alias Francis de Souza werkt ruim 20 jaar als wereldmuziek programmeur (o.a. Houtfestival). Vanavond trakteert hij op tropische ritmes uit de halve wereld voorzien van parelende gitaren, stuwende bassen en gierende orgeltjes.

 

 

 

 

3-minuten pitches
Ben je op zoek naar samenwerking of input voor je project?
Presenteer dan je eigen plan in 3 minuten (dus geen reclamepraatje).
Meld je aan bij stan@worldmusicforum.nl

!Niet vergeten: neem je promo-materiaal mee!

Aanmelden via link hieronder
De toegang voor het WBC is gratis, maar aanmelden is verplicht.
Kosten diner €15,- p.p.
Locatie
Bimhuis, Piet Heinkade 3 – 1019 BR Amsterdam >> Route

Aanmelden WBC 11 dec 2017

World Blend Café wordt georganiseerd door World Music Forum NL. Deze editie is gerealiseerd in samenwerking met Bimhuis.

World Blend Café is een netwerkbijeenkomst voor de wereldmuziek scene in Nederland  en wordt zo’n vier keer per jaar georganiseerd. Het programma: Naar aanleiding va de actualiteit wordt het thema bepaald en wordt gediscussieerd met gastsprekers en aanwezigen. Naar een showcase en dj, kun je je eigen plan of idee te pitchen, en is er tijdens de avond volop gelegenheid  om te netwerken tijdens het buffet of aan de bar.

 

 

 

 

11 december @ 18:00 - 23:00
Bimhuis