Expertmeeting & Concerten
Club Nine 14.00 – 18.00 | Cloud Nine 19.30 – 23.00

Expertmeeting,  Club Nine
Aanvang 14.00  – 17.30 Afsluiting & borrel
                              MC: Maite Hontelé/ Stan Rijven

In 2006 startte World Music Forum NL als open source netwerk ter versterking van de Nederlandse ‘world’ sector. Een platform ook waarop een 10-puntenplan werd gelanceerd. Vele daarvan- de Blend Café’s (ruim 100), vertegenwoordiging op muziekbeurzen, de ‘Who-is-Who’ gids- zijn sindsdien gerealiseerd. Na vijftien jaar maken we de balans op. Waar staan we vandaag als sector, hoe ziet de toekomst er uit? Of je nu programmeur, manager, promoter, boeker, muzikant of beleidsmaker bent: hoe je te positioneren in deze kantelende tijd die in het teken staat van talrijke transities? Is het huidige model voor de muziekindustrie nog houdbaar?

Samen met gastsprekers reflecteren we op de fluïde grenzen tussen genres en disciplines, de rol van de media en op de veranderde dynamiek tussen muziek en publiek. Gastsprekers Yassine Boussaid (directeur  Meervaart), Arne Dee (onderzoeker en beleidsmedewerker VNPF) en Mehdi Maréchal ( consulent OP/TIL) presenteren ieder vanuit hun eigen specialisme hun visie op de positionering versus versmelting van muziekgenres. Dit alles tegen een achtergrond van de crises die we het hoofd moeten bieden. Daarna is er volop gelegenheid is voor discussie met de zaal.

Met het oog op de toekomst biedt deze expertmeeting de aanzet voor een nieuwe agenda, onderstreept met een optreden van Dareyn, en ‘s avonds met een dubbelconcert door SonCe Trio en FaKruTu Dakar Edition.

Inleiding
Sonja Heimann  co-oprichter, directeur WMF NL
Stan Rijven co-oprichter, artistiek leider WMF NL

En Verder …
‘Om de toekomst te verkennen moet je het verleden kennen’. Onder dat motto een beknopt overzicht van 15 jaar WMF NL. Geplaatst in de context van globalisering een overzicht van de verschillende world trends die zich in Nederland manifesteerden. Zelf noemt Rijven het liever ‘Dutch delta sounds’ in plaats van ‘wereldmuziek’, een container begrip dat aan vervanging toe is. Daarom ook aandacht voor de receptie in de muziekpers waar benamingen als ‘tropical’, ‘urbano’ of ‘en verder’ onze kantelende tussentijd markeren.

Gastsprekers
Yassine Boussaid, directeur  Meervaart
Arne Dee, onderzoeker en beleidsmedewerker VNPF
Mehdi Maréchal, consulent OP/TIL
>> Bio’s Gastsprekers

Concert: Dareyn 

Dareyn creëert dialogen waarin onuitgesproken verhalen zich in de verbeelding van de luisteraar nestelen.
Emine Bostanci (TR/NL) – kemenche; lyra, zang; Maya Fridman (RU/NL) – cello/zang; Modar Salama (SYR/NL) – percussie.

Concerten SonCe Trio | FaKruTu Dakar Edition, Cloud Nine
Aanvang 20.00 (doors open 19.30) – 23.00 einde
MC: Maite Hontelé


SonCe Trio

Onder leiding van de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko brengt SonCe muziek die stevig in jazz en  folk geworteld is. Met een vervoerende mix van cello, synthesizers, en blaasinstrumenten ontvoeren ze hun publiek. Eerder dit jaar traden ze op bij onder meer Podium Witteman en BNN, in het Bimhuis en- Maryana samen met Spinvis- in Paradiso. Uit de vele reacties bleek hoe enthousiast de muziek én de boodschap van deze fascinerende Oekraïense stem omarmd wordt.
Cengiz Arslanpay (TR/NL) – fluit, synthesizers; Maryanka Golovchenko (UA/NL)- zang; Pau Sola Masafrets (Cataluña, SP/NL)- cello

FaKruTu Dakar Edition

De band is een gepassioneerd powerhouse van gerenommeerde muzikanten uit Nederland, Senegal en de VS. Westafrikaanse traditie en hedendaagse electro versmelten ze tot dansbare grooves bomvol soul en nog meer energie!
Sean Fasciani (VS/ NL)- bass, Stefan Kruger (NL)- drums, Mark Tuinstra (NL)- gitaar; Mola Sylla (SN/ NL) – zang; Oké Sène (SN/ NL)- percussie; Bao Sissoko (SN/ NL)- kora

DJ Soulbird zorgt tussen de programma onderdelen door voor warme, funky, eclectische grooves.

>Meer over de concerten  | Luister op Spotify

 

 

Tickets Expertmeeting overdag 12,50
Avondconcerten: 12,50* (ipv 17,50)  voor deelnemers Expertmeeting 
Deze kortingstickets zijn op 1 november ter plaatse beschikbaar!