(bron: Entertainment Business)

Het overleg tussen Unmute Us! en de vier demissionaire ministers Ferd Grapperhaus (JenV), Hugo de Jonge (VWS), Ingrid van Engelshoven (OCW) en Stef Blok (EZK) over de evenementensector, heeft donderdagavond niets opgeleverd. De aangekondigde protestmarsen op zaterdag 11 september gaan door, zo maakte Unmute Us! bekend.

“De ministers hebben geluisterd naar de argumenten en aangegeven deze mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september. Dat is mooi, maar geen toezegging en ook geen aanleiding om nu Unmute Us! af te blazen”, aldus Jasper Goossen, mede-initiatiefnemer en woordvoerder van Unmute Us.

“We bespeuren enorme actiebereidheid, niet alleen bij de organisatoren maar ook bij het publiek. En wij willen ons verhaal en onze argumenten kracht bijzetten door massaal de straat op te gaan. Want het is nog steeds niet uit te leggen dat in landen om ons heen met maatregelen van Fieldlab Evenementen wordt gewerkt en dat hier deze Topsector nagenoeg stil wordt gelegd.”

Op zaterdag 11 september vindt voor de tweede maal Unmute Us! plaats. De evenementenbranche én bezoekers roepen daarmee het kabinet op festivals en evenementen weer open te stellen. Leiden, Maastricht en Enschede hebben zich als nieuwe steden aangesloten bij de tweede protestmars, terwijl Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam wederom van de partij zijn.

Naar verwachting worden in de komende periode meer steden aangekondigd. Zo’n 4000 organisatoren hebben zich aangemeld als deelnemer op 11 september.

Klik hier voor informatie over looproutes en aanmeldingen.