(bron: Afrika Festival)

Nog even en dan is het zover: de gratis online editie van Afrika Festival 2021!

Video-opnames zijn gemaakt, grenzeloos veel beeldmateriaal is gemonteerd, interviews zijn afgenomen en een heus programma bestaande uit een breed scala, uiteenlopende en (stuk voor stuk!) unieke artiesten uit het gehele Afrikaanse continent is bij elkaar geprogrammeerd… Allemaal voor jou, zodat jij dit jaar zonder naar Hertme te komen alsnog het Afrika Festival kunt beleven…!


Met dit schrijven worden alle beelden van vorige AF festivals geprogrammeerd tot één kloppend geheel, oftewel: de laatste puntjes op de i voor een sprankelend en ongeëvenaard online ‘Pop up Afrika Festival’ 2021!


In het weekeinde van zaterdag 3 juli en zondag 4 juli kun jij, op de gangbare openingstijden van het fysieke festival (zaterdag: 13:00 – 23:00 uur en zondag: 13:00 – 21:00 uur) non-stop kijken naar het online Afrika Festival Hertme via www.afrikafestivalhertme.nl. Geniet zonder belemmeringen van alle bijzondere Afrika Festival beelden van alle ruim dertig voorgaande edities van Afrika Festival!


We hebben 188 uur aan muziek die we door alle jaren heen bij elkaar hebben verzameld geselecteerd en gebundeld tot een top mix waar je u tegen zegt!


Maar daar blijft het niet bij…. Naast oneindig veel muziek, krijg je nog veel meer “Afrika Festival” van ons voorgeschoteld! Denk aan interviews met organisatoren en vrijwilligers van het eerste uur interviews, kookworkshops en feiten en fun facts over het continent Afrika. Het is naast onvergetelijk en verslavend ook nog eens hartstikke leerzaam om op zaterdag 3 en zondag 4 juli in te tunen via www.afrikafestivalhertme.nl!


Interviews

In de afgelopen weken hebben we meerdere mensen uitgebreid geïnterviewd en gesproken over hun ‘backgrounds’ en hun ‘roots’ gerelateerd aan het Afrika Festival. Zo hebben we gesprekken gevoerd met onder anderen Rob Lokin, al ruim dertig jaar programmeur, met een standhouder die al vijftien jaar op de Afrikaanse markt staat, met de altijd enthousiaste vrijwilliger Bemke Beernink uit Hertme die inmiddels djembéles geeft en met trouwe bezoeker Nathalie Baartman. Ook kwam speciaal voor deze gelegenheid de ambassadrice van Tanzania, Irene Mkwawa Kasyanju, over naar Hertme…


Al deze interviews worden tussen de muziek door opgenomen in de programmering en geven je een mooie inkijk in over wat er achter de schermen bij het Afrika Festival gebeurt, wie er (sommigen al jarenlang!) betrokken zijn bij de organisatie en hoe het Afrika Festival ruim 32 jaar geleden van start is gegaan. Zo kom je tussen het luisteren naar de opzwepende muziek door meer te weten of het Afrika Festival en krijg je alle ‘in’s and out’s over het Afrika Festival!


Gerechten uit Afrika

In de upcoming weeks, in aanloop naar het online Afrika Festival Hertme, posten we meerdere gerechten online inclusief de bijbehorende ingrediënten. Dit delen we op onze Social Media kanalen Facebook en Instagram, waarbij we je aanmoedigen de ingrediënten van de gerechten uit Afrika in huis te halen om deze speciale, overheerlijke gerechten zelf in elkaar te zetten tijdens de online editie van het Afrika Festival Hertme.


Zo waan je, je nog meer in Afrikaanse sferen in het weekeinde van AF 2021!


De kookworkshops die we aan je presenteren zijn, stuk voor stuk, ingevoegd in de programmering van de online editie.


Al met al kun je, je verheugen op een weekeinde vol weergaloze Afrikaanse beats, interviews, persoonlijke verhalen, anekdotes en doe je, tussendoor, ook nog eens kookinspiratie op!


Sla dus lekker aan het kokerellen, trek je heuse Afrika festival outfit aan en beleef al dansend dit jaar vanuit huis of je tuin het Afrika Festival met vrienden, familie of kennissen!


Tot 3 en 4 juli, dan zien we je online!


Met een zonnige groet,


Werkgroep (online) Afrika Festival Hertme


P.S. Zet de data 2 en 3 juli 2022 alvast in je agenda. Dan zien we je ‘gewoon’ weer in Hertme voor Afrika Festival 2022!