Vier het 35e festival op 6 en 7 juli met ons en bestel hier je tickets!
 
 

Salif Keita naar Hertme

 

The Golden Voice of Africa Salif Keïta komt naar het 35ste Afrika Festival Hertme. Het is voor de derde keer dat de Malinese zanger in Hertme op het podium staat. Ook op het eerdere jubileumfeest in 2013 – toen het festival haar vijfentwintigste verjaardag vierde – was Keïta een van de headliners. Op zondag 7 juli treedt hij met zijn tienkoppige band uit Bamako op.


Lees verder

‘A Radical Feminist Message You Need to Hear’
Rolling Stone Magazine

Les Amazones d’Afrique is een vrouwelijk collectief dat 10 jaar geleden in Mali werd opgericht door onder andere de zangeres Mamani Keïta samen met vele beroemde zangeressen waaronder Oumou Sangaré en Angelique Kidjo. Hun naam verwijst naar het beroemde leger van het prekoloniale Dahomey dat geheel uit vrouwen bestond.
Het collectief komt fel op voor vrijheid van meningsuiting voor vrouwen, vrouwenrechten in het algemeen, keert zich tegen geweld tegen vrouwen, tegen de verminkende excisie bij jonge meisjes, tegen het gedwongen huwelijk.
Lees verder
 
 

Meester op de kora: Ballaké Sissoko

Ballaké Sissoko is een van de belangrijkste muzikanten van Mali en een wereldberoemde meester op de 21-snarige kora. Hij ontdekte het samenspelen met oosterse snaarinstrumenten, maar ook met westerse zoals de cello. Dit leidde vele jaren later tot een ontmoeting met cellist Vincent Segal met wie hij een innige muzikale band aanging. Dit jaar kwam een album uit met de Zuid-Afrikaanse gitarist Derek Gripper, die vorig jaar bij ons in het Spookhoes optrad.

 

Ballaké is te zien in de documentaire “Kora Tales” die vrijdagavond 5 juli om 20.00 uur in het Kulturhus in Borne vertoond wordt en is live te zien en te horen op zondag 7 juli in Hertme.


Lees verder

 
 

Abonneer je op Africa Focus van Songlines

Het Britse Songlines heeft een nieuwe nieuwsbrief gelanceerd: Africa Focus. Het levert nieuws, recensies en artikelen over muziek uit Afrika en haar diaspora. Als je de wereld wilt ontdekken via muziek, kun je je hier aanmelden voor het ontvangen van de ‘Africa Focus’ en andere nieuwsbrieven van Songlines. In de eerste nieuwsbrief had ‘Africa Focus’ de primeur dat Ballaké Sissoko naar Hertme komt en ook lees je over Les Amazones d’Afrique.

Klik hier voor de eerste Africa Focus

 
Heb je een vraag?
Wil je graag afreizen naar Twente om het Afrika Festival Hertme te beleven, maar zit je met een prangende vraag? We hopen dat we je kunnen helpen! Bekijk onze veelgestelde vragen, of stuur een berichtje.
Lees verder