(bron: Afrovibes)

Afrovibes Festival 2021 van 28 september – 10 oktober
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch

SHIFTING SPACES | TILTING TIMES

Festival met theater, dans, performance art, mode, muziek uit Zuid-Afrika, Nigeria, Oeganda, Zimbabwe/VS, Namibië, Mozambique,Tanzania en Nederland

De Uitmarkt is geweest en het theater seizoen begint. Afrovibes Festival gaat 28 september van start en heeft het dit jaar helemaal. Met voorstellingen live in 12 theaters in vier steden. Alle voorstellingen zijn bekend en de KAARTVERKOOP is gestart.

Ook dit jaar stonden we voor een stevige uitdaging. Zo konden in een aantal gevallen gezelschappen wegens covid-19 omstandigheden uiteindelijk niet naar Nederland reizen. Maar artistiek leider Jay Pather en programmeur/curator Marjorie Boston zijn er in geslaagd een opwindend programma voor ons samen te stellen dat in het teken staat van radicaliteit, spannend werk en experiment uit actueel Afrika.

Thema van het festival is SHIFTING SPACES | TILTING TIMES. Wel van toepassing op onze tijd vonden we waarin zo veel om ons heen lijkt te schuiven en te kantelen en te veranderen. Het is de kracht van verandering die de Afrikaanse kunstenaar in deze editie van Afrovibes op de voorgrond plaatsen.

Onze website is volledig vernieuwd en online! Met plezier laten we het volledige programma op onze nieuwe website zien. Dus daar gaan we, live in de theaters!

Bekijk hier het volledige programma

Een paar voorstelling lichten we hier uit. Nehanda van power woman Nora Chipaumire (Zimbabwe/VS), Symphony of 2021 van DOX (Oeganda/Nederland) en Krummelpap van Alfred Hinkel (Zuid-Afrika) met dans en gesproken tekst in Afrikaans.