(foto: Nico Brons)

Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 15 t/m 20 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 80 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad.

Dit jaar staan de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof in het teken van een bijzonder thema of initiatief. Het festival trapt op dinsdag 15 augustus af met de muzikale rijkdommen uit Latijns-Amerika en de Caribische eilanden met CaboCubaJazz band, Izaline Calister en Steven Brezet. Tijdens de Dutch Jazz Release Stages presenteren elke avond Nederlandse artiesten hun nieuwste releases.

Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl

Jef Neve international Artist in Residence

De Vlaamse jazzpianist Jef Neve is deze editie International Artist in Residence. Componist/pianist Jef Neve, geboren in 1977, is in korte tijd uitgegroeid tot een prominente Belgische musicus met een groeiende internationale reputatie. Tijdens Amersfoort World Jazz speelt hij op verschillende momenten en podia. Hij presenteert onder andere zijn nieuwste album ‘That Old Feeling’.

Chi verkozen tot endorsed talent 2023

Ieder jaar selecteert Amersfoort World Jazz een talentvolle jonge artiest die gedurende het festival wordt uitgelicht en de kans krijgt met een keur aan muzikanten en projecten op te treden. De uit Macau (Hongkong) afkomstige pianiste en componiste Siu Tin Chi is dit jaar verkozen. Chi’s composities zijn geïnspireerd door de klassiek en jazz muziektraditie, gekleurd door haar aanraking met Arabische en Indiase wereldmuziek. Haar eigen composities combineren klassieke melodieën gekleurd door ingewikkelde jazzharmonieën die je hart doen smelten; Indiase en Europese volksritme-elementen verweven met vakkundige improvisatie.