Eindelijk is er weer hoop aan de horizon! Wij werken in ieder geval hard aan de voorbereidingen van een nieuwe editie van Amsterdam Roots Festival. Met verrassende programma’s op verschillende locaties in Amsterdam, mèt publiek! We kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen op onze 39ste editie van 30 juni t/m 4 juli 2021.

We zullen deze editie te vinden zijn in Framer Framed, Bimhuis en Tapas Theater. De audiotour van Sites of Memory zal ons via het Joods Cultureel Kwartier naar het scheepvaartmuseum leiden en de geschiedenis van die route weer tot leven roepen. En als vanouds, zij het in een aangepaste vorm, eindigen we in het Oosterpark met een programma met muziek, circus, theater, dans, gesprekken, kunst en verhalen. 

Het programma staat dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. In 2020 bleek immers met een donderslag hoe kwetsbaar we zijn, hoewel we dat nog maar al te graag proberen te verbergen. Maar wat gebeurt er als we die kwetsbaarheid omarmen? Samen met onze artiesten, sprekers en publiek zullen wij dit voor iedereen herkenbare fenomeen verkennen als kracht, verbinder en taal.

Het blijft spannend hoe het er begin juli voor staat. Maar we zijn vastbesloten om jullie de best mogelijke festivalervaring te geven, zonder ieders veiligheid uit het oog te verliezen. Uiteraard zullen de RIVM-richtlijnen consequenties hebben voor de opzet van het festival. Mogelijk kunnen we minder publiek ontvangen, zal iedereen zich moeten registreren en een sneltest- of vaccinatiebewijs nodig hebben. Vooral voor Roots Open Air in het Oosterpark zal dit veel extra logistieke kosten betekenen en zullen we dit jaar een kleine entreeprijs vragen. Hierover volgt snel meer.

Bekijk de nieuwe site