Klinkende namen en verborgen parels;

Naast heel veel muziek vormen ‘nieuw circus & fysiek theater’ uit alle werelddelen en het contextprogramma de nieuwe onderdelen van de jarige “Roots”. 

Vanaf 19 juni barst het Amsterdam Roots Festival losAmsterdam Rootsdat in 1983 begon onder de naam Africa Roots Festival,bestaat dus 35 jaar en dat vieren we met een nog uitgebreider programma. Om je alvast te verheugen op wat er gaat komen onthullen we de eerste muzikale acts. 

Van retro-pop tot explosieve afrobeat!

Op 19 juni verwelkomen we Nahawa Doumbia in Paradiso Noord. Al decennia is zij een van de populairste vrouwelijke troubadours uit Zuid-Mali. We vervolgen op 23 juni met hedendaagse Arabische jazz van de Frans-Libanese zanger en pianist Bachar Mar-Khalifé, in het  Bimhuis.

Het hoogtepunt is het afsluitende, vrij toegankelijke openluchtfestival Roots Open Air op 25 juni in het Oosterpark. Op het programma, terug van weggeweest, de explosieve afro-funk van de cultband uit Benin Orchestre Poly Rythmo de Cotonou en een giftig mengsel van snoeiharde salsa, hiphop en funk van de Colombiaanse band La MambaNegra. Dansbare retropop wordt verzorgd door de in Brooklyn woonachtige Soedanese zangeres Alsarah met haar band The Nubatones. Aanstekelijke Zuid-Amerikaanse folk komt op conto van de Chileense formatie Pascuala Ilabaca y Fauna.

La MambaNegra 

Bij La MambaNegra -de Zwarte Slang- geen Salsa Romantica en gladde pakken, maar een giftig mengsel van snoeiharde salsa, hiphop en funk met een raggamuffin rafelrand.

De band weerspiegelt haar ruige en chaotische Colombiaanse geboortestad Cali, de latin hoofdstad, waar salsa in het bloed zit en uit alle bars, huizen en taxi’s klinkt. Met hun tomeloze energie en urban attitude zetten ze live de boel op stelten. Ze veroverden eerst Zuid-Amerika en nu volgt de rest van de wereld. Op zondag 25 juni sluit hun wervelende show Amsterdam Roots Open Air af.

ROOTS TIP:
1. Uiterst dansbare mix van ‘de professor van de afrobeat’ Dele Sosimi op 20 april in Bimhuis en 21 april in Korzo.

2. Indonesische pop, folk, noise en EDM in alle zalen van Paradiso tijdens ‘A Night in Indonesia’ van het Holland Festivalop 16 juni.

Stichting Amsterdam Roots
Lijnbaansgracht 234a
1017 PH Amsterdam

020-5318124
publiciteit@amsterdamroots.nl
www.amsterdamroots.nl

Facebook
Twitter
Website