Zondag 23 juni 2024- Oosterpark -Amsterdam

Een iets wat afgeslankte festival editie dit jaar, met twee podia, verschillende interactieve activiteiten en natuurlijk de Roots Bazaar. Alles midden in het Oosterpark! Een gratis toegankelijk en gevarieerd festival met muziek, theater, dans, circus, een heerlijke mix aan artiesten! Precies zoals je van ons gewend bent, maar dan op een wat kleinere schaal. Door de grote kostenstijgingen van de afgelopen jaren hebben we dit jaar minder budget. Maar we werken hard aan de toekomst van Roots en daar hebben we ook jou voor nodig! 

Kom naar het Oosterpark op 23 juni, geniet van het Amsterdam Roots programma en ontdek hoe jij mee kan helpen Amsterdam Roots Festival nog vele jaren voort te laten bestaan!

Roots & Blend borrel
WMF Abo’s zijn op 23 juni van harte uitgenodigd om te blenden met een drankje in het Oosterpark bij de Roots-borrel tussen 16.00-17.00 uur. 

Het aantal deelnemers is beperkt dus meld je snel aan!

Aanmelden voor vrijdag a.s. 12.00

Programma 
De line-up van het festival biedt opnieuw een indrukwekkende en inspirerende mix van artiesten van over de hele wereld. Enkele hoogtepunten: op het hoofdpodium zal de Ghanese high-life muziek van Florence Adooni het publiek in beweging brengen. Haar krachtige stem en authentieke uitstraling hebben al vele harten in Ghana veroverd en nu zal ze voor het eerst optreden in Nederland. Ook het Zuid-Koreaanse ensemble Ak Dan Gwang Chil zal het hoofdpodium betreden en traditionele Koreaanse muziek in een energieke stijl presenteren die doet denken aan heavy metal, met de aanstekelijkheid van k-pop. Daarnaast zullen Nederlandse muzikanten zoals het Meral Polat Trio en Nunsantara Beat hun nieuwe muziek presenteren, geïnspireerd door hun Koerdische of Indonesische roots.  

Op het circuspodium zullen de acrobaten van Yin-Zéro op hypnotiserende wijze de wervelingen van de derwisj combineren met jongleren. De Marokkaanse acrobaat en free runner Said Mouhssine zal een spectaculaire show opvoeren waarin parkour, acrobatiek, objectmanipulatie en magie moeiteloos samenkomen. Ook biedt het festival urban dance en interdisciplinair theater. Voor wie nieuwsgierig is naar diepgang met glitter en een queer perspectief op identiteit en seksualiteit, kan zich samen met de theatermakers van BECOMING laten onderdompelen in sprankelende voorstelling vol intimiteit, dans, sensualiteit, dialoog en kunst.  

Daarnaast presenteert No Limits! Art Castle, in samenwerking met Amsterdam Roots Festival, een bijzondere expositie van knuffelbare sculpturen, wandkleden, keramiek, foto’s en videokunst. De curator, kunstenaar en performer Simomo verzorgt bij deze expositie een interdisciplinair programma met performances, poetry, workshops en gesprekken. 

Vanaf komende editie zal het festival ook toegankelijk zijn voor bezoekers met een fysieke of verstandelijke beperking. Hierbij werken we enerzijds aan specifieke voorzieningen om de fysieke, sociale en digitale toegankelijkheid te bevorderen en tegelijkertijd ook aan representatie van artiesten met een beperking in het programma.