Hoe pas je de Fair Practice Code toe? Wat betekent fair practice voor jullie? Om deze vragen te beantwoorden heeft Kunsten ’92 in samenwerking met Platform ACCT en INK Social Design speciaal voor culturele en creatieve organisaties het Fair Practice Lab ontwikkeld. Het Lab is een do-it-yourself workshop om als organisatie te reflecteren op fair practice.

Het Lab leidt deelnemers van een organisatie door allerlei thema’s die binnen bedrijfsvoering (onbewust) over het hoofd kunnen worden gezien. Met het Lab open je het gesprek. Je maakt ruimte voor de deelnemers om zich uit te spreken over waar verbeteringen kunnen plaatsvinden en ook wat ze heel erg waarderen aan de organisatie. Het resultaat van de workshop is dat je aan het eind een concrete visie, strategie en een plan van aanpak hebt!

BESTEL HET LAB

De Fair Practice Code website is in een nieuw jasje gestoken!

Deze maand is de nieuwe Fair Practice Code website live gegaan. Met deze vernieuwing willen we de gebruikers, zowel organisaties als makers, een breder handelingsperspectief bieden. Hieronder valt: kennis delen over de code en de toepassing ervan; voorlichting geven; grip krijgen op de dilemma’s en kansen; subsidiënten, overheden, organisaties en werkenden verbinden en draagvlak behouden. Bovendien kun je je op de nieuwe website ook verder verdiepen aan de hand van tien thema’s. Vraag gratis het Fair Practice Code boekje aan of bestel de workshop! Lees meer