Gastsprekers

 

Yassine Boussaid (Amsterdam, 1983) draaide in 1990 de plaat Let me Rai van Cheb Mami plat. Zijn voorliefde voor muziek was al eerder gestart via zijn ouders met klassiekers van de Egyptische legende Oum Kalthoum en de Arabo Andalus muziek uit de Maghreb. Deze melange van geluiden, melodieën en stijlen liet hem nooit meer los. Onder de vlag van de Meervaart heeft hij sinds begin jaren ’10 diverse muzikale producties opgezet zoals het Ud Festival en het Amsterdams Andalusisch Orkest. “Het is eervol en dankbaar om het Nederlandse veld te verrijken met de muziek die ver weg voelt maar diep verankerd ligt in het leven van veel (nieuwe) Nederlanders”. Momenteel is Yassine directeur-bestuurder van de Meervaart “Een broeinest van creativiteit, nieuwe aanwas en bijzondere bezoekers”.

 

 

Arne Dee (Amsterdam, 1979) is ruim 15 jaar werkzaam als beleidsmedewerker bij de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) waar hij zich onder meer bezig houdt met het verzamelen en presenteren van branchegegevens. Daarnaast is Arne actief als dataconsulent van het Europese netwerk voor poppodia Live DMA, zelfstandig adviseur, boekingsagent en festivalprogrammeur.​

 

Mehdi Maréchal (Gent, 1983) is raadgever rond diversiteit, inclusie en participatie binnen de cultuursector in België. Hij studeerde af als master in de politieke & sociale wetenschappen aan de Universiteit Gent en werkte vier jaar als programmabeheerder Midden-Oosten bij Oxfam. Daarna was hij achtereenvolgens stafmedewerker Interculturaliteit en cultuurparticipatie bij Demos, het Vlaamse kenniscentrum rond participatie en democratie, en directeur van het Vlaams-Marokkaanse culturenhuis Darna. Sinds 2021 is Mehdi aan de slag als consulent bij OP/TIL, het Vlaams Steunpunt voor bovenlokaal cultuurbeleid, en als freelance raadgever voor inclusie en participatie in de Vlaamse muzieksector.