(bron: Entertainment Business)

Earth Beat en BLIP zijn vanaf juli officieel verdergegaan als één bedrijf: EBB Music. De twee artist booking en management agency’s verwachten dat ze met hun gezamenlijke kennis en netwerk de artiesten op het nieuwe roster nog beter kunnen bedienen en hun internationale carrières naar een hoger niveau tillen.

Jeroen van den Bogert, Ronald Keizer en Jerome Williams, de drie oprichters van EBB Music, brengen ieder tientallen jaren aan ervaring met zich mee. Williams heeft met Earth Beat in twintig jaar tijd een reputatie opgebouwd als boeker met een focus op Azië, Afrika en Zuid-Amerika. BLIP – een bureau met diepe wortels in avontuurlijke, leftfield muziek – werd in 2016 opgericht door Van den Bogert en Keizer.

EBB Music levert bovendien advies op maat aan iedereen op het roster die aangeeft dat te willen en dat blijft niet beperkt tot artiesten die onder de managementtak van het bedrijf vallen. Naast Amerikaanse en Europese artiesten vertegenwoordigt de agency Music een breed scala aan artiesten uit andere regio’s.

EBB Music is zich daarnaast bewust van de ecologische footprint van artiesten. “Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen de enige manier is voor wie nog jarenlang in de muziekindustrie wil opereren en houden daarom bij iedere keuze zoveel mogelijk rekening met het milieu. We onderschrijven onder meer de green rider van UIMA.org.”

Tot het EBB roster behoren onder anderen Altın Gün, Fatoumata Diawara, Otoboke Beaver, Tootard, Kampire, DMX Krew, Zohar, De Ambassade, Hermeto Pascoal, Meridian Brothers, Joost van Bellen, Hanggai, YĪN YĪN en Vaudou Game.