PleaseDon’tStopTheMusic is  een initiatief om alle Nederlandse artiesten te steunen d.m.v. een website waarop publiek Muziek & Merchandise kunnen aanschaffen. Artiesten kunnen hun gegevens via deze link invullen zodat ze op de site komen te staan.
Doen dus! 
Op deze manier wil men er voor zorgen dat de artiesten straks kunnen blijven optreden. Want als we niet opletten en het blijft zo doorgaan, dan bestaat er straks geen live-industrie meer.
1 april is  de site gelanceerd en wordt de campagne uitgerold. 
Belangenverenigingen BAM en MMF NL & Buma Cultuur  en World Music Forum NL zullen PleaseDon’tStopTheMusic hierbij ondersteunen.
Lees hieronder de  uitgebreide info >>

Nu COVID-19 er zeker tot 1 juni voor zorgt dat alle concerten en festivals voor de komende tijd worden afgezegd of verplaatst, worden artiesten meer en meer geconfronteerd met de negatieve

financiële gevolgen die dit met zich meebrengt. Met andere woorden: Er worden grote verliezen geleden en de live-industrie is in gevaar.

Artiesten steken veel tijd, moeite en geld in het maken van nieuwe muziek, en ze moeten vaak grote investeringen doen voordat ze de bandbus of het vliegtuig instappen. Die kosten hoop je als artiest terug te verdienen met het geven van optredens en de verkoop van merchandise.

Maar met de onzekere vooruitzichten komen artiesten meer en meer in zwaar weer. En dat niet alleen, ook de toeleverende industrie heeft het zwaar. En hoe langer het duurt hoe moeilijker het wordt om je hoofd boven water te houden. Want de inkomsten uit royalties (bijv. streaming) en auteursrechten komen met (grote) vertraging. Wij willen hier verandering in brengen en richten daarom www.pleasedontstopthemusic.nl op. Een website waar je je favoriete Nederlandse artiesten kunt steunen door het kopen en luisteren van Muziek & Merchandise via hun webshop.Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze artiesten straks kunnen blijven optreden.

Maar we willen er ook een plek van maken, waar je uiteindelijk het hele Nederlands muzieklandschap kan ontdekken. Van groot tot klein, elk genre en van de Waddeneilanden tot Limburg. Want dieveelzijdigheid van artiesten maakt onze muziekindustrie tot een unieke. Nu je noodgedwongen thuis zit kan je vast wel wat nieuwe muziek gebruiken voor je verzameling. Dus misschien ontdek je je nieuwe lievelingsartiest, terwijl je je favoriete artiest steunt.

En wat nou het allermooiste zou zijn, is als je ook iemand anders blij kan maken met muziek. Denk aan de mensen in de vitale beroepen. Die verdienen meer dan applaus alleen, die verdienen muziek waarbij ze zelf ook kunnen klappen.

Ben je zelf artiest en wil jij op deze site komen, vul dan dit formulier in en wij zorgen ervoor dat je aan de site wordt toegevoegd.

AANMELDFORMULIER: https://tinyurl.com/wjcy58h

 

Website: Pleasedontstopthemusic.nl