Via de muziek contact maken met vluchtelingen, dat was het doel van het Catching Cultures Orchestra, dat ruim een jaar geleden werd opgericht door het Utrechtse amateurorkest De Tegenwind.

In het Catching Cultures Orchestra ontmoeten musici uit alle windstreken elkaar op Nederlandse podia. Het CCO speelt speciaal voor het orkest door Hermine Schneider gearrangeerd repertoire. De verschillende muziekstijlen en muziekculturen hoor je er in terug. Tegelijk ontstaat er een geheel eigen sound.

We gaven concerten in Utrecht, Nijmegen, Veghel, Tilburg, Alkmaar en Amsterdam op grote en kleine festivals. We waren er bij: 10 oktober 2015 TivoliVredenburg, 19 december 2015 UJazz Festival, 2 januari 2016 Stadsschouwburg Utrecht, 3 januari 2016 en 22 mei 2016 Catching Cultures Festival Utrecht, 5 mei 2016 Bevrijdingsfestival Utrecht en Amsterdam, 16 mei Music Meeting Nijmegen, 29 mei ikToon Veghel, 24 juni festival Bombari Utrecht en 25 juni Festival Mundial Tilburg.. en als klap op de vuurpijl op het museumplein in Amsterdam voor een publiek van 5000 mensen bij de manifestatie ‘ieder 1’. 

Catching Cultures Orchestra gaat in 2017 een nieuwe fase in. We bouwen voort op de ontwikkeling die de Tegenwind met de Band zonder Verblijfsvergunning inzette, maar nu met een pool van muzikanten. Zowel professionals als amateurs kunnen zich hiervoor aanmelden We gaan het repertoire vernieuwen en uitbreiden. We willen extra uitnodigend zijn naar vluchtelingen.

Blazers zijn welkom zoals trompetten, bugels, klarinetten, saxen, tuba’s, sousafoons, trombones, fluiten, hoorns, euphonium, nej of ander soortige blazers…..

Een ritmesectie bestaande uit bas, drums, darbouka, percussie, gitaar, ud, qanoun, accordeon…

En speel je een ander instrument wat hier niet staat, laat het weten.

Daarnaast zijn zangers welkom

We willen uit deze pool een basisorkest vormen dat qua instrumenten in balans is. Er is ook een minimum niveau aan kwaliteit vereist. Amateurs moeten vrij vlot een partij goed mee kunnen spelen omdat we niet voortdurend wekelijks repeteren. Wanneer we meer aanmeldingen hebben we dan we een plaats kunnen geven tijdens een optreden dan willen we na repetities besluiten nemen wie mee kan doen en wie moet wachten op een ander optreden.

Vanaf april wordt er gedurende 2 maanden even wekelijks gerepeteerd om zo de basis van het orkest vorm te geven. De repetities vinden plaats op de maandagavond en soms gaan we een dag in het weekend repeteren. Deelname kost voorlopig niets; we kunnen professionals geen vergoeding geven voor repetities.

We werken toe naar een optreden op 5 juni op het Catching Cultures Orchestra Festival in Tivoli Vredenburg. Wellicht vinden er tevoren ook al een of meer optredens plaats, wanneer we gevraagd worden. Of we dat doen hangt af of we al voldoende repertoire goed onder de knie hebben.

We streven naar minimaal 5 optredens in het komende jaar.

Na deze twee maanden gaan we verder kijken hoe we de repetities vorm gaan geven. Waarschijnlijk wordt dat dan eens in de 2 weken.

Voor meer informatie over: www.catchingculturesorchestra.nl

Facebook: https://www.facebook.com/CatchingCulturesOrchestra/?fref=ts 

Opgave kan per mail naar info@catchingculturesorchestra.nl

Vragen over deze oproep kun je richten aan Hermine Schneider, artistiek leider, hschneider@tiscali.nl

of Roelof Wittink roelof.wittink@gmail.com

Voor wie nog meer lezen wil over het afgelopen jaar van het Catching Cultures Orchestra kan het verslag lezen wat Ditty Eimers geschreven heeft. 

http://www.catchingculturesorchestra.nl/via-de-muziek-ontstaat-er-een-band-ook-al-versta-je-elkaar-niet/