(bron: Fonds Podiumkunsten – foto: Diamanda Dramm | © Bram Petraeus)

De aanmeldingen voor het subsidieprogramma internationale promotie zijn geopend. Is jouw gezelschap of ensemble klaar voor de volgende stap op het internationale speelveld? Lees dan hieronder meer over het programma en meld je aan.

Over het programma

Het programma internationale promotie ondersteunt gezelschappen en ensembles bij het versterken van hun internationale positie. Geselecteerde instellingen krijgen de kans om een internationaal promotieplan te ontwikkelen en uit te voeren, met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten. De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 over een periode van twee jaar. Dat bedrag kan bijvoorbeeld worden besteed aan de verkenning van buitenlandse markten, de ontwikkeling van een marketingplan of de gerichte benadering van buitenlandse programmeurs en festivals. Voor deze ronde is er een totaalbudget van € 600.000 beschikbaar.

Voor wie is het programma bedoeld?
Het programma is bedoeld voor producerende instellingen met internationale ambities. Ziet jouw gezelschap of ensemble mogelijkheden in het buitenland, of missen jullie de middelen om die te onderzoeken? Zijn bestaande activiteiten in het buitenland aan uitbreiding toe? Dan is dit programma geschikt voor jullie. Om voor het programma in aanmerking te komen dient jouw organisatie gevestigd te zijn in Nederland, rechtspersoonlijkheid te hebben en inhoudelijk actief te zijn in de podiumkunsten. Meer informatie over het programma, de voorwaarden en de selectiecriteria vind je hier.

Beoordeling
Alle aanmeldingen worden beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. De geselecteerde organisaties worden vervolgens uitgenodigd om een Engelstalig projectplan (inclusief begroting) in te dienen.

Meld je aan voor het programma internationale promotie
Heb je interesse in het programma internationale promotie? Meld je dan uiterlijk 25 mei 2022 aan via het aanmeldformulier in Mijn Fonds. Alle benodigde informatie vind je hier.
Bij vragen kun je contact opnemen met het Fonds via internationalepromotie@fondspodiumkunsten.nl.