(bron: Stichting ArteGanza)

Je bent van harte uitgenodigd voor deze inspirerende meeting over muzikale ontmoetingen uit de hele wereld tijdens het Musica Mundo Festival 2022. Organisator Stichting ArteGanza bestaat 15 jaar en biedt deze middag aan. Hier kunnen programmeurs, journalisten, artiesten, boekers en onderzoekers de banden weer aanhalen en elkaar prikkelen met muzikale schatten!Programma met speciale gasten


Tussen 15:00 uur en 17:30 uur is er een afwisselend programma in Theater De Lieve Vrouw.
Speciale internationale gast is Brahim el Mazned. Hij is een van Marokko’s zwaargewichten in muziek, die in 2004 het Agadir Timitar Music Festival oprichtte. Ook is hij initiator van het jaarlijkse Visa For Music-evenement, het eerste professionele festival van Afrikaanse en Midden-Oosterse muziek. El Mazned stond aan de basis van twee indrukwekkende producten, L’anthologie des Chikhates et Chouikhes de L’Aita en L’anthologie des Rrways over onderbelichte muziekvormen. Hierover geeft hij een introductie aan de hand van een korte film. De anthologieën bevatten naast opnames van vele Marokkaanse artiesten ook een prachtig boekwerk.

Ook uit Marokko komt Maha el Madi. Zij is directeur van Dar Bellarj in Marrakesh. Deze ontmoetingsruimte, gelegen in het hart van de medina, werkt met succes vanuit een inclusieve, community-gerichte benadering. In het rijke programma met onder meer muziek gaat hedendaagse kunst in dialoog met traditionele kunsten. Gitarist Jan Wouter Oostenrijk brengt een showcase met een aantal nummers uit zijn programma Traveling East op het door hem ontwikkelde hybride solo instrument, de kwarttoon-gitaar. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld maakt Jan Wouter muziek waarin hij Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse microtonale klanken smaakvol weet te integreren met jazz, blues en roots.

Daarnaast presenteren wij graag twee vernieuwende Musica Mundo-projecten, die nog beschikbaar zijn voor programmering in het najaar van 2022. Thijs Borsten vertelt over De Betovering van Desert Blues: een nieuw muzikaal programma met filmfragmenten dat hij ontwikkelt met de artiesten van Tarwa N-Tiniri, een jonge muziekgroep uit de Sahara die op vrijdagavond tijdens het festival te horen is. Mohammed Aadroun, zakelijk leider van Amsterdams Andalusisch Orkest, laat ons de smaak proeven van het Musica Mundo Orkest, dat op zondagmiddag een première brengt. Het AAO, operazangeres Tania Kross en Thijs Borsten gaan het experiment aan om een unieke fusie van klassieke muziek uit diverse culturen te creëren.

’s Avonds gaat het Musica Mundo Festival van start met de officiële opening in Theater De Lieve Vrouw, een intiem concert van Tarwa N-Tiniri en een programma op het plein. Tussendoor kun je samen met je collega’s genieten van een maaltijd in een naburig restaurant.

Laat svp even weten of je komt door je hier in te schrijven. Daarin kun je ook aangeven of je de maaltijd wilt nuttigen en of je de opening van het festival op vrijdagavond wilt bijwonen.

We spreken je graag, tot ziens!


Hassan ElammouriVoorzitter Stichting ArteGanza, namens bestuur en medewerkers


Tussen 16:00 uur en 01:00 uur treden Balkan Taksim, The Sheila Fearn, Makas, Afriquoi en Tarwa N Tiniri op tijdens Musica Mundo Festival op het Lieve Vrouwekerkhof. Het programma gaat verder op zaterdag en zondag.Blijf op de hoogte via
www.musica-mundo.com en facebook.com/arteganzamusicamundo