(bron: GRAP)

Op zaterdag 7 mei strijkt hét evenement voor muzikanten neer in de Melkweg. ? Op de Muzikantendag leer je niet alleen alles over de de artistieke maar ook de zakelijke kant van de muziekindustrie. Laat je muziek horen tijdens de demospreekuren en spijker je kennis over de industrie bij tijdens verschillende flitscolleges en panels.

Ook dit jaar hebben we een bomvol programma met panels, flitscolleges, demospreekuren en een clinic. Zo zijn NPO 3FM en NPO Radio 2 aanwezig om te vertellen wat de radio voor je carrière kan betekenen, gaan BumaSena en NORMA de diepte in over muziekrechten en is er een keynote interview met Candy Dulfer.

Er zijn panels over optreden in het buitenland en de verschillende inkomstenbronnen van een muzikant. Tijdens de flitscollege’s leer je meer over het produceren van muziek en online promotie. Daarnaast zitten er vertegenwoordigers van o.a. Warner Music Benelux, MOJO, NPO 3FM, MOTEL Artist Management en vele andere klaar om tijdens de demopanels nieuw talent te ontdekken.

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP