Digitaal is niet meer weg te denken uit onze samenleving én onze sector. Digitale technologieën ondersteunen ons in alles, denk aan procesinnovatie, educatie, het bereiken van nieuw publiek en datagedreven werken. Dit is allemaal onderdeel van digitale transformatie. Duik in de kennis en schrijf je in voor de DEN Academie.

Het DEN Focusmodel: Startpunt voor digitale transformatie

Digitale transformatie gaat verder dan het ontwikkelen van een nieuwe site of het streamen van een voorstelling. Het is een fundamentele keuze om in alles wat je doet na te gaan of en hoe je digitaal kan werken. Je integreert daarmee digitale technologie in je beleid en je activiteiten. DEN ontwikkelde het Focusmodel. Hiermee breng je de digitale activiteiten van jouw organisatie in kaart en ontdek je hoe jouw activiteiten je organisatie en publiek beïnvloeden.

Bekijk het DEN Focusmodel

Procesinnovatie begint vaak met een digitaal archief

Een digitaal archief is nog geen digitale transformatie, maar wel een goed begin. Lees waarom een digitaal archief bijdraagt aan een toekomstbestendige organisatie. En laat je vervolgens inspireren door Holland Festival: via procesinnovatie delen zij nieuwe verhalen met hun publiek.

Digitale cultuureducatie: jouw lijn naar het nieuwe publiek 

Via educatie bereik je een heel nieuw publiek. Hoe maak je van jonge leerlingen toekomstige fans? Met digitaal aanbod natuurlijk! De belevingswereld van jongeren wordt steeds digitaler, aanbod dat daarbij aansluit heeft vaak succes. Bekijk 3 voorbeelden van digitaal lesmateriaal.

Digitaal & duurzaam: 10 stappen naar groenere IT

Digitale transformatie heeft onvermijdelijk een ecologische voetafdruk. Zo duurzaam mogelijk digitaal transformeren? Verduurzaam je IT. DEN verzamelde 5 stappen die je nu kan doen en 5 voor je hele organisatie.

De deal met data: AVG-proof werken

Data is ongelofelijk waardevol in digitale transformatie. Je zet hiermee namelijk je publiek centraal, waardoor je bestaand publiek beter bedient en nieuw publiek bereikt. Maar, als je data verzamelt heb je automatisch te maken met de AVG. Lees wat je kunt doen om AVG-proof te werken.

Verder komen in de digitale transformatie?
Schrijf je in voor de DEN Academie

Digitale transformatie is mensenwerk en vereist nieuwe vaardigheden. Wil jij een actieve rol spelen in het toekomstbestendig maken van jouw organisatie? Volg dan een van de programma’s van de DEN Academie. 

Workshop Digitale cultuureducatie 
21 september

Via cultuureducatie bereik je het publiek van morgen. Hoe? Leer het in de tweedaagse online cursus.

Schrijf je nu in.

Workshop Innovatief werken
12 oktober

Innovatief werken maakt jouw organisatie toekomstbestendig. Je leert het in de driedaagse workshop. Schrijf je nu in.

Digitale strategie & innovatie

In vier trainingen word jij de digitaal leider in jouw organisatie. Krijg inzicht in je rol als verbinder en in de kansen van digitale ontwikkelingen. 
Schrijf je nu in.

Werktuig PPO
Financier jouw opleiding

Combineer je meerdere trainingen rondom digitale transformatie? Dan financiert Werktuig PPO tot 80% van de kosten voor jouw organisatie.
Lees meer over de regeling.Alles van de DEN Academie