Deze theaters kregen tot nu toe ontheffingen

(bron: theaterkrant)
Joke Beeckmans
30 september 2020
 

Er heerst nog steeds veel onduidelijkheid over welke theaters een ontheffing krijgen van de maximale publieksgrootte van dertig man. Deze vrijstellingen zijn inmiddels (bij ons) bekend:

Amsterdam-Amstelland (max 250 bezoekers)
Internationaal Theater Amsterdam, De Kleine Komedie, Theater Carré, Nationale Opera & Ballet, DeLaMar Theater, De Meervaart, Concertgebouw, Paradiso, De Melkweg en Muziekgebouw aan ’t Y.

Brabant-Noord (Den Bosch, Oss en Uden)
Geen ontheffingen

Brabant Zuid-Oost (Eindhoven)
Ontheffing voor alle theaters die zich aan de RIVM-richtlijnen houden.

Drenthe
Atlas Theater in Emmen, Schouwburg Ogterop in Meppel, De Nieuwe Kolk in Assen en De Tamboer in Hoogeveen.

Groningen (max 100 bezoekers)
Theater Geert Teis in Stadskanaal, vanBeresteyn in Veendam, de Klinker in Winschoten, Kielzog in Hoogezand, de Molenberg in Delfzijl, het Barontheater in Opende en het Forum, Vera, Simplon, Grand Theatre, Martiniplaza, de Oosterpoort en de Stadsschouwburg in Groningen stad.

Flevoland
Onder andere KAF en Corrosia in Almere

Friesland
Ontheffing voor alle theaters die zich aan de RIVM-richtlijnen houden.

IJsselland
Odeon en De Spiegel in Zwolle, het HOFtheater in Raalte, de Meenthe in Steenwijk, de Stadsgehoorzaal in Kampen, de Voorveghter in Hardenberg, de Deventer Schouwburg, Mimik in Deventer, de Stoomfabriek in Dalfsen en Theater Carrousel in Ommen.

Limburg
Al bekend: Theater De Maaspoort en poppodium Grenswerk in Venlo, Munttheater en het tijdelijke podium in de Poort van Limburg in Weert.

Midden- en West-Brabant
Alle instellingen met regulier meer dan 600 zitplaatsen, waaronder Theaters Tilburg, De Kring in Roosendaal en het Chassé Theater in Breda.

Gelderland (noord en oost)
Concertgebouw De Vereeniging en De Stadschouwburg in Nijmegen, de Agnietenhof in Tiel, Schouwburg Amphion in Doetinchem, De Storm in Winterswijk, Theater Harderwijk​​​, Schouwburg Lochem, DRU Industriepark ​​​​in Ulft, Theater Orpheus​​​​ in Apeldoorn en Theater Hanzehof in ​​​​Zutphen.

Zuid-Holland Zuid
Schouwburg Kunstmin, het Energiehuis, Kinepolis en The Movies in Dordrecht, Evenementenhal Gorinchem, Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht en Theater De Willem in Papendrecht.

In Zeeland, Den Haag, Rotterdam en Utrecht wordt in aanloop van de besluitvorming niet gehandhaafd op de dertigmanregel.

Dit bericht is niet compleet en wordt bijgewerkt.

1 oktober, 2020|Beleid, Nieuws|