7d53556d-346d-4623-8e6f-7d7fda7d32dc.jpg
Meliani (Debdou, Marokko, 1969) is ruim 10 jaar bij de Tolhuistuin werkzaam geweest. Zij stond mede aan de basis van de oprichting van de Tolhuistuin.
In 2013 werd Meliani directeur. Onder haar leiding werd de Tolhuistuin als een van de vier Cultuurhuizen opgenomen in de Amsterdamse basisinfrastructuur. Als grootstedelijk podium met alle vormen van kunst is het een plek geworden voor nieuwe makers uit heel Amsterdam, een broedplaats voor een scala aan culturele initiatieven en een aanjager voor de nieuwe culturele dynamiek in Amsterdam-Noord.

Voorzitter Rob Post: “Het bestuur van Stichting Tolhuistuin is Touria zeer erkentelijk voor haar inzet en toewijding gedurende de jaren dat zij voor de Tolhuistuin heeft gewerkt. Touria heeft zich met visie, passie en een groot hart ingezet om van de Tolhuistuin een plek te maken die geworteld is in Amsterdam-Noord, en tevens een grootstedelijke en internationale uitstraling heeft.”

Na tien jaar vindt Meliani dat de Tolhuistuin en zijzelf toe zijn aan iets nieuws. Om haar opvolger ruim baan te geven voor het nieuwe seizoen, treedt zij per 1 juli terug als directeur.
Als adviseur en ambassadeur blijft Meliani aan de Tolhuistuin verbonden.