Lingua Franca

Shishani & The Namibian Tales

Tabanka

Son Swagga

 

 

 

 

(English version)

Dit jaar duikt inJazz nog meer dan anders in grensverleggende crossovers, samen met partner World Music Forum NL. Tijdens het conferentieprogramma op vrijdag 29 juni discussiëren internationale professionals over actuele vraagstukken tijdens twee World panels. Aansluitend in het gratis toegankelijke festivalprogramma zorgen het Lingua Franca Ensemble, Shishani & the Namibian Tales, Son Swagga en Tabanka voor indrukwekkende live performances. Dutch World Stage wordt georganiseerd in opdracht van Dutch Performing Arts.

inConference: twee World panels

Het conferentieprogramma van inJazz brengt vraag en aanbod in de Nederlandse jazzscene bij elkaar, helpt kennis en ervaring te delen én is aanjager van nieuwe ontwikkelingen en internationale samenwerkingen. InConference, op vrijdag 29 juni in LantarenVenster, omvat inspirerende panels, workshops en presentaties. In samenwerking met World Music Forum NL zijn er twee World panels. Moderators Stan Rijven (panel Low lands, high results?) en Mijke van Wijk (panel Experts on export) bediscussiëren met de internationale panelleden onder meer het overstijgen van landsgrenzen. Voor het bezoeken van inConference is een registratie verplicht. Tot 1 juni geldt het Early Bird tarief à € 25 (zolang de voorraad strekt). Het volledige conferentieprogramma staat op www.injazz.nl.

inFestival: Dutch World Stage
Op vrijdagavond 29 juni krijgen vier acts de kans om zich te showcasen op de Dutch World Stage in LantarenVenster. Zij presenteren zich niet alleen aan het Nederlandse publiek, maar ook aan een selecte groep Europese professionals waaronder programmeurs, managers, labels en journalisten. De jury van de Dutch World Stage bestond uit: Danka van Dodewaard (Amsterdam Roots), Charlie Crooijmans (VPRO’s Vrije Geluiden), Hanyo Oosterom (Grounds) en Francis de Souza (Houtfestival). De geselecteerde acts zijn: Lingua Franca Ensemble, Shishani & the Namibian Tales, Son Swagga en Tabanka. Het festivalprogramma van inJazz is gratis toegankelijk! Het volledige programma staat op www.injazz.nl.

inJazz is een initiatief van Buma.