Carel Kraayenhof en zijn équipe zijn door het dolle heen van geluk en supertrots dat uitgerekend de cd, die door middel van crowdfunding en eigen spaargeld in eigen beheer is opgenomen in het Beauforthuis in Austerlitz, door de vakjury van Stichting Edison is genomineerd.

Op de cd, waarvan de release plaatsvond in november 2014, staan maar liefst tien eigen composities, negen van Carel Kraayenhof en één van Juan Pablo Dobal. De cd is opgenomen met de muzikanten van het ‘Carel Kraayenhof Ensemble’, Juan Pablo Dobal, Bert Vos, Iefke Wang, Jaap Branderhorst en Jan Willem Troost.

Eind mei zal bekend worden gemaakt wie de Edison World 2016 krijgt toegewezen.

De nominatie voelt voor hen als een erkenning van het werk waarmee zij keer op keer willen aantonen dat wereldmuziek muziek is die over mensen gaat, die mensen aangaat.

Wereldmuziek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de beschaving en de geschiedenis van de wereld en de mensheid. Ook deze cd, die is opgedragen aan alle mensen die op zoek zijn naar ‘vrijheid’ en ‘bevrijding’.

Voor de kust van ‘Lampedusa’ (compositie CK) verdronken in 2013 al vluchtelingen die een veilige haven zochten. Je hoort in deze compositie de golven beuken tegen de rotsen, je hoort de woeste golven de kleine scheepjes optillen en neersmakken in het diepzwarte koude water…

‘Aleppo’ (compositie CK), de prachtige stad in Syrië, waar anno 2016 niemand meer weet wie nu eigenlijk de vijand is, compleet verwoest. In deze compositie ervaar je de warmte en de gastvrijheid van het Syrische volk, de tederheid waarmee zij het leven vorm geven, maar ook de melancholie van vervlogen tijden.

Met zachte hand leidt Juan Pablo Dobal ons met zijn magische compositie ‘Andes’ naar de bevrijding van onze ziel. Het is alsof hij je in deze compositie uitnodigt je hart zacht te maken en open te stellen voor het leven.

GERELATEERDE LINKS:
Website Carel Kraayenhof