De allereerste European Folk Day valt op 23 september. Het is een dag waar niet alleen traditionele muziek gevierd wordt maar alle aanverwante genres, cross-overs, en muziek met een couleur locale waar het in Nederland bol van staat. Dit initiatief is genomen door het EFN (European Folk Network) waar het World Music Forum NL een founding-member van is. Op Europees niveau bevinden we ons tussen gelijkgestemden.

Om een draai aan de slinger te geven is er een oproep geplaatst waar iedereen aan kan mee doen. Het EFN verzamelt de favoriete liedjes en melodieën van artiesten uit hun repertoire en slaat ze op in een openbare opnameschatkist op de website van de European Folk Day. Deze geluidsopnames zijn zowel voor het grote publiek als voor de media toegankelijk. Het doel van deze opnameschatkist is om gemakkelijke toegang te bieden tot een verzameling muziek die de diversiteit van volksmuziek in Europa weerspiegelt en veel voorkomt.

Oproep

How to submit music? The owner of the rights just has to send us the song or tune in mp3 to media@europeanfolkday.eu, including the name, where the piece is from and a statement that the submitter has the rights and allows us to share it on the European Folk Day website http://www.europeanfolkday.eu

Check de website van het EFN