Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Afrovibes Festival

4 oktober 2018 @ 19:00 - 14 oktober 2018 @ 23:00
Tolhuistuin

Afrovibes viert dit jaar zijn 15e editie met actuele wereldmuziek, theater, dans en mode uit Afrika. Het festival is van 4 – 14 oktober in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Met actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika. Afrovibes festival brengt jonge pioniers en gevestigd talent in muziek, theater, dans en design uit Afrika naar Nederland.
Dit jaar is het festivalthema ‘LAND’. Wie zijn wij in relatie tot de wereld om ons heen, tot onze geschiedenis? Mensen hebben een emotionele binding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. Wanneer hoor je erbij en wanneer niet in het land dat je bewoont? Hoe gaan we met ons land om? Wij geloven dat we nieuwe perspectieven op vragen die bij ons spelen kunnen vinden in artistieke vernieuwingen die Afrikaanse kunstenaars met hun werk brengen, in de vragen die zij stellen en hun sterke interactie met het publiek.

Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Nederland in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam met eem aantal wereldmuziek programma uit Afrika. Uit Zuid-Afrika komen The Kiffness en BCUC.

PROGRAMMA

THE KIFFNESS: is één van de meest populaire bands van Zuid-Afrika. Met hun jazzy, groovy en uplifting house hebben ze Zuid-Afrika veroverd en staan bovenaan in de top 40. David Scott (keyboard, trompet) en Raivan Hansman (saxofoon en synths) onderscheiden zich van de meeste elektronische bands door de kwaliteit van hun krachtige live-electronic act, hun voelbare instrumentale talent en onbevangen optreden. The Kiffness trad op met grote Zuid-Afrikaanse namen zoals Tresor, Shortstraw, Moonchild, Samuel Miller & Mathew Gold. The Kiffness is op een Europese tournee, in oktober staan ze bij bij Afrovibes.
Donderdag 4 OKTOBER | COMPAGNIETHEATER, Amsterdam, 19.30 uur (onderdeel openingsprogramma festival)
Vrijdag 5 OKTOBER | TOLHUISTUIN, Amsterdam, 19.00 uur (onderdeel avondvullend programma)
Zaterdag 13 OKTBER | MAASPODIUM, Rotterdam, 19.30 uur.
Zondag 14 OKTOBER TIVOLIVREDENBURG | Utrecht, 19.30 uur (onderdeel avondvullend programma)

BCUC: Uit de townships van Soweto (ZA) komt BCUC, een energiek achttal dat hun rebelse energie combineert met een uitgesproken politieke boodschap. Voor BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness) is muziek niet alleen vermaak, maar ook een instrument voor politieke en geestelijke bevrijding. Met punk- en hiphop-achtige rauwe vocalen, hypnotiserende traditionele ritmes en groovy baslijnen laat BCUC een uniek hedendaags Zuid-Afrikaans geluid horen: ‘Africangungungu’, zoals de groep het zelf noemt. De bezwerende vocalen in Zulu, Sotho en Engels en de composities die makkelijk de 20 minuten bereiken doen denken aan de afrobeat van Fela Kuti.
Zondag 7 OKTOBER | BIMHUIS, Amsterdam, 20.30 uur

4 oktober 2018 @ 19:00 - 14 oktober 2018 @ 23:00
Tolhuistuin