Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Amersfoort World Jazz Festival 2023

15 augustus 2023 @ 08:00 - 20 augustus 2023 @ 17:00
Amersfoort

Van 15 tot en met 20 augustus 2023 beleeft Amersfoort World Jazz Festival haar 44e editie in de historische binnenstad van Amersfoort. Het festival biedt een veelzijdig en avontuurlijk programma, met ruim tachtig concerten op de binnen- en buitenpodia die het brede spectrum van jazz-, improvisatie-, en wereldmuziek etaleren.

Amersfoort World Jazz Festival is ‘a Musician’s Paradise: dé plek waar de musici en hun muziek centraal staan en waar musici, professionals en liefhebbers van jazz elkaar ontmoeten in een sfeer van respect en liefde voor de muziek.

Van 15 tot en met 20 augustus spelen op het Lieve Vrouwekerkhof (LVK) uiteenlopende gezelschappen en musici in verschillende blokken. In de Observant presenteren tal van Nederlandse formaties elke avond hun nieuwste releases. Ook in café Miles en de Mannenzaal presenteren dit jaar elke avond aanstormende jazztalenten hun nieuwste muziek. In de historische Sint Aegtenkapel wordt gedurende de dag verdieping gezocht met akoestische luisterconcerten, terwijl in de Kunsthal KAdE een eigen productie te horen is. Het Sena Performers International Jazz Laureate Festival vindt dit jaar van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus plaats in Theater De Lieve Vrouw. Hier presenteren internationale jazzfestivals hun geselecteerde laureaat uit eigen nationale muziekcompetities. Kijk voor het hele programma op www.amersfoortjazz.nl.

15 augustus 2023 @ 08:00 - 20 augustus 2023 @ 17:00
Amersfoort