Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Amsterdam Klezmer Band – ‘T Beest, Goes

21 februari @ 20:00 - 23:00
‘T Beest

In Goes hebben ze al jaren eigenlijk geen introductie meer nodig. De Amsterdam Klezmer Band heeft in Zeeland een vaste en immer groeiende schare fans die samen met de band van elk optreden weer een uitbundige happening maken.

De Amsterdam Klezmer Band werd in 1996 opgericht door altsaxofonist Job Chajes. Ze komen van de straat en van het conservatorium, houden van traditie en vernieuwing, blazen festivaltenten omver en trekken tranen in theaters. Dit doen ze met hun muziek geïnspireerd door klezmer en Balkan, maar de band is nog veel meer dan dat. Ze doen hun uiterste best om een eclectische mix van genres te verwerken in hun muziek, zo hoef je je niet te verbazen als je ook invloeden van zigeunermuziek, ska en jazz hoort. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

Het zevenkoppige klezmermonster maakte veel indruk op festivals als Oerol, North Sea Jazz, Sziget en Lowlands. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax.

Bandleider Job Chajes noemt AKB een minifanfare, bestaande uit drie blazers, percussie, bas, accordeon en een zanger met een doorleefde stem. ,,*We hebben nog altijd geen drummer en gebruiken geen elektronica. Al onze muzikanten zijn behalve bandlid ook geweldige solisten, dat geeft de band een eigen signatuur.*’’

Het twintigjarige jubileum werd in 2016 gevierd met de release van het speciale album Oyoyoy en in februari 2020 komt de állernieuwste uit: Fortuna. Voor het eerst werkt AKB met een producer: Stefan Schmid (Zuco 103, New Cool Collective).

Hij trekt op deze nieuwe plaat de doorgewinterde ziel van de Amsterdam Klezmer Band open. Schmid: “In wezen gaat het over broederschap. Bijna een kwart eeuw zijn ze samen. Een goeie dosis gotspe en de Amsterdamse smoel, dat is de Amsterdam Klezmer Band in een notendop”.

‘De band excelleert – individueel én als team – in stukken die pendelen tussen weemoedige melancholie en uitgelaten vrolijkheid.’ – Trouw

21 februari @ 20:00 - 23:00
‘T Beest