Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Angels zingt ‘Trobairitz’

24 juni 2023 @ 19:00 - 22:00
English church

Na een inspirerende zang- en studieweek in Toulouse begin mei, kan Angels niet wachten om de Occitaanse muziek met publiek te delen. Op zaterdag 24 juni geven wij een concert én een workshop in de Engelse Kerk in Amsterdam. Naast een aantal Occitaanse nummers zingen we diverse nieuwe liederen uit onder andere Frankrijk, Corsica, Italië en Georgië.
Workshop samen met Angels

Wil jij ook meerstemmige liedjes leren zingen in het Occitaans? Kom dan naar een unieke workshop voorafgaand aan het concert. Leer ván en samen met Angels, onder inspirerende leiding van Tatiana Lina. En natuurlijk zingen we deze liedjes samen met jou, als je wilt, voor publiek in de sfeervolle Engelse Kerk.

Over Trobairitz
Toulouse is de hoofdstad van Occitanië in Zuid-Frankrijk. Daar traden we in de voetstappen van ‘de trobairitz’, vrouwelijke troubadours uit de 12e en 13e eeuw. In de muziekgeschiedenis staan zij bekend als de eerste vrouwelijke componisten en dichters in de westerse geschiedenis. Hoe bijzonder is dat? Het Occitaans is dan ook de oudste levende literaire taal in West-Europa. Een prachtige mix van Frans en Spaans/Catalaans, de taal waarin zij componeerden en hun verzen schreven. Deze vrouwen durfden hun opvattingen over liefde en relaties te verwoorden met een openhartigheid die verrassend was voor hun tijd. Ze gebruikten hun kunst om hun autonomie te laten gelden, moedig navigerend door een landschap dat vaak vijandig stond tegenover vrouwenstemmen. Deze krachtige stemmen echoën zelfs in ons heden.

Programma
18.45 uur inloop deelnemers workshop
19.00-20.10 uur workshop (1-2 Occitaanse liedjes)
20.30-21.45 uur concert (zonder pauze)

Kaartverkoop
Ticket concert: €15 / € 10 (CJP, kind 3-12 jaar)
Kosten workshop: €25 (inclusief ticket concert)

Kaartverkoop: via Eventgoose (€1 reserveringskosten per kaartje)
https://angelszingttrobairitz.eventgoose.com

24 juni 2023 @ 19:00 - 22:00
English church