Laden Evenementen

Antigone’s of the pandemic

5 februari @ 19:00 - 21:00
Westerkerk

World Opera Lab presenteert op zaterdag 5 februari aanstaande in de Westerkerk in Amsterdam de wereldpremière van Antigone’s of the pandemic. Deze internationale muziektheaterproductie onder regie van Miranda Lakerveld is een wereldwijd eerbetoon aan de hedendaagse Antigone’s en hun families, die in deze coronatijd hun doden op een eervolle wijze willen begraven en herdenken.

Antigone’s of the pandemic is gebaseerd op de aloude mythe van Antigone. De mythe is in deze productie getransformeerd naar een ceremonie van hoop. Antigone, die alles inzet om haar broer te begraven, is een mythe dat al eeuwenlang wordt verteld in verschillende culturen.

Componisten Felipe Ignacio Noriega, Rafaele Andrade, Setareh Nafisi en Alfian Adytia schreven nieuwe muziek voor de herdenking. Beeldend kunstenaar Siavash Naghshbandi maakt een videowerk voor de herdenking, een visualisatie van de slachtoffers van de pandemie.

De cast van Antigone’s of the pandemic bestaat onder ander uit mezzo-sopraan Itzel Medecigo, sopraan en Sabra El Bahri Khatri, sopraan Madeline Sariputra en zangeres/sitar speler Chetna Sahni Seghal. Via live coding werken musici en zangers mee uit eerdere internationale World Opera Lab producties, zoals Balaan Tumaan van de productie

5 februari @ 19:00 - 21:00
Westerkerk