Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Antigone’s of the pandemic

5 februari 2022 @ 14:00 - 15:30
Westerkerk

World Opera Lab presenteert op zaterdagmiddag 5 februari aanstaande om 14.00 uur in de Westerkerk in Amsterdam Antigone’s of the pandemic. Dit klassieke wereldconcert is een eerbetoon aan de hedendaagse Antigone’s en hun families, die in deze coronatijd hun doden op een eervolle wijze willen begraven en herdenken.

De jonge musici van World Opera Lab spelen nieuwe composities van Alfian Adytia, Felipe Noriega en Setareh Nafisi. Componiste Rafaele Andrade verbindt de stukken via live-coding. In de Westerkerk is een fenomenale cast te horen: mezzo-sopraan Itzel Medecigo, sopraan Sabra El Bahri Khatri, sopraan Madeleine Elizabeth Sariputra en zangeres/sitar speler Chetna Sahni Seghal.

Op vrijdag 11 maart aanstaande volgt de online première van de virtual reality opera Antigone’s of the pandemic. De mythe van Antigone is in de VR opera getransformeerd naar een intieme rouw-ceremonie. Antigone, die alles inzet om haar broer te begraven, is een mythe dat al eeuwenlang wordt verteld, het verhaal komt in verschillende culturen voor. In de VR-opera vertellen de hedendaagse Antigone’s hun verhaal, naast liederen van troost en hoop van over de hele wereld.

De VR opera en concertante uitvoering vervangen de eerder gecommuniceerde voorstelling van 5 februari om 20.00 uur. Het toegangsbewijs voor 5 februari geeft gratis toegang naar de link van deze VR-opera die van 11 tot en met 18 maart is te streamen via www.worldoperalab.com De kerk gaat om 13.30 uur open.

5 februari 2022 @ 14:00 - 15:30
Westerkerk