Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

ARIFA “Danubian Voyage” special guest Claron Mcfadden – BIMHUIS zat 27 mei

27 mei 2023 @ 20:00
Bimhuis

ARIFA “Danubian Voyage” special guest Claron Mcfadden

Een Turkse percussionist, een Bulgaarse fluitist, een Hongaarse cellist en een Duitse pianist: samen vormen zij Arifa, waarmee zij oude muzikale tradities nieuw leven inblazen. Met zijn bezwerende spel op kaval, of Balkanfluit, speelt Zhivko Vasilev een belangrijke rol op het recente album Danubian Voyage. Een prachtige combinatie van muziek uit de Balkan en het Midden-Oosten, die tegelijk rustgevend en enerverend klinkt. Het album is door MixedWorldMusic gekozen tot beste Nederlandse World Music release van 2022.

Arifa blinkt uit in het combineren van Oosterse traditionele en Westerse klassieke instrumenten, en van oude volksmuziek met jazz en hedendaagse geïmproviseerde muziek. Arifa’s debuut in onze zaal ontving het maximum van vijf sterren in de Volkskrant en recensies van hun albums waren al even lovend. De groep heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en heeft inmiddels op tal van vooraanstaande internationale podia en festivals opgetreden. Speciale gast bij dit optreden is zangeres Claron McFadden.

Zhivko Vasilev kaval, Bence Huszar cello, Franz von Chossy piano, Sjahin During percussie. special guest Claron McFadden zang

ARIFA “Danubian Voyage” special guest Claron Mcfadden – BIMHUIS zat 27 mei

More info: https://www.bimhuis.nl/agenda/arifa-danubian-voyage-5/
www.arifamusic.com

27 mei 2023 @ 20:00
Bimhuis