Laden Evenementen

Boi Akih – Storyteller

18 juni @ 20:00 - 22:00
podium grounds

Storyteller vertelt een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol onverwachte ontmoetingen. Moderne jazz en geïmproviseerde muziek verweeft BOI AKIH moeiteloos met folk tradities uit alle windstreken om daarmee een onconventioneel en toch volkomen herkenbaar en toegankelijk eigen geluid te creëren. Akoestische klanken en elektronische soundscapes vermengen zich met het veelzijdige, warme stemgeluid van Monica Akihary, die soms in het Engels, soms in het Haruku, de taal van het eiland van haar vader, zingt. In Storyteller roepen Akihary en gitarist en componist Niels Brouwer, die samen BOI AKIH vormen, met blokfluitist Dodó Kis en koraspeler Sekou Dioubate een wereld op waar grenzen oplossen en afstanden tussen plekken, tijden en tradities niet lijken te bestaan.

Voorafgaand aan het concert heeft Jeanneke den Boer (Culture Connection) een kort gesprek met Monica Akihary over ‘the making of’ het album Storyteller.

Let op! Dit concert heeft uitsluitend zitplaatsen (ongeplaceerd). Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

18 juni @ 20:00 - 22:00
podium grounds