Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Concert Trans(E)-Shootin-Express

16 september 2023 @ 20:30 - 22:30
Theater De Lieve Vrouw

Trans(E)-Shootin-Express is een ontmoeting tussen twee bands: de ene brengt een mix van jazz en rock, de andere traditionele Marokkaanse gnawamuziek. Trans(E)-Shootin-Express roept de muzikale trance op die zowel in de muziek van Shootin’ Chestnuts te vinden is als in die van Hicham Bilali’s Black Koyo. In dit project ontstaat een gemeenschappelijke vibratie van twee verschillende muzikale universums.

Shootin’ Chestnuts is een groep van het Franse collectief Le bazardier uit Nancy. De groep werd opgericht in 2016 en vond al snel een eigen geluid. De muzikanten van Shootin’ Chestnuts zijn gefascineerd door kleur en energie. De alchemie die ze smeden tussen akoestische en elektrische instrumenten geeft hen een sterke identiteit. Hun vitale energie maakt hen uitzonderlijk.

De leider van de groep Black Koyo, Hicham Bilali, is van kinds af aan ondergedompeld in gnawa-muziek. Hij debuteerde naast de grootmeester Hamid Dkaki die hem de voorouderlijke kennis van de gnawa-cultuur overbracht. Daarna voerde hij het gnawaritueel uit met de grootste meesters in heel Marokko. De muzikanten met wie hij werkt in Black Koyo komen uit verschillende Marokkaanse gnawa-tradities (Casablanca, Tanger, Fez, Rabat). Ze traden op in Frankrijk, Duitsland, België, maar ook op het Festival des Musiques Sacrées in Fez, op het Gnawa-festival in Essaouira en op het Musica Mundo Festival in Amersfoort in 2021.

16 september 2023 @ 20:30 - 22:30
Theater De Lieve Vrouw