Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Congres Podia Festivals Evenementen

18 september 2023
TivoliVredenburg

Op maandag 18 september vindt in het Utrechtse TivoliVredenburg de vijfde editie plaats van het b2b-event Congres Podia Festivals Evenementen. Berend Schans, directeur van medeorganisator VNPF, wil met het event meer dan ooit kennisdelen en connecties maken. “We laten hier zien dat onze branche een serieus en volwassen onderdeel van de Nederlandse economie is.”

Er zijn in de Nederlandse live-­industrie verschillende grote beurzen die zich richten op de mensen achter de schermen. Met het Congres Podia Festivals Evenementen onderscheiden branche­verenigingen VNPF en VVEM zich al meer dan vijf jaar door geen beurs neer te zetten, maar een congres.

Berend Schans onderstreept het verschil. “Ik zie op beurzen vaak dat er heel veel stands zijn waar bedrijven en producten zichzelf in het zonnetje zetten. Kennisdeling is binnen dit soort events vaak een kleiner onderdeel. Daar is niets mis mee, maar wij zetten juist groots in op de discussie en het debat. Natuurlijk hebben wij ook een aantal stands om de kaartprijs zo laag mogelijk te houden, maar de inhoud voert altijd de boventoon. Je zou de vergelijking ­kunnen maken met EuroSonic Noorderslag, maar die heeft in toenemende mate een internationale insteek en dan vooral op het ­gebied van de artiest. Onze focus ligt op de ­organisatoren en de podia. Het leuke is dat we met één been in de commerciële ­sector staan en met het ­andere in de cultuur­sector. Hierdoor ontstaat er tijdens iedere editie altijd een ­unieke sfeer.”

Meer info >>> hier

18 september 2023
TivoliVredenburg