Laden Evenementen

DAGADANA – Nieuwe generatie Pools/Oekraïense art pop

17 november @ 16:00 - 17:30
Amare – Den Haag

De afgelopen 15 jaar heeft DAGADANA de Poolse en Oekraïense cultuur verkend en elementen van beide culturen samengevoegd in een mix van traditionele Slavische muziek, jazz, elektronisch en wereldmuziek. Een avond vol energieke live-performance, betoverende soundscapes en imposante vocals, door een groep uitmuntende muzikanten.

Polen en Oekraïne zijn buurlanden, beide van Slavische afkomst, met vergelijkbare talen en gebruiken. Wanneer je deze wortels verkent op zoek naar muzikale inspiraties, zul je een veelheid aan verrassende overeenkomsten en verschillen ontdekken die hun uniekheid benadrukken. Dit is precies wat je terugvindt in de nummers van DAGADANA, een band die grenzen probeert te vervagen en bruggen te bouwen.

De filosofie van DAGADANA is gecentreerd rond de waarde van het ontmoeten en uitwisselen van muziek en kunst van over de hele wereld. Ze zien zichzelf als muzikale ambassadeurs van de Slavische cultuur, die een boodschap van begrip tussen Polen en Oekraïne uitdragen. Dit werk heeft een nieuwe en tragische relevantie gekregen in de nasleep van de Russische invasie van Oekraïne in 2022.

17 november @ 16:00 - 17:30
Amare – Den Haag