Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

DODAN ÖZER betoverende Koerdische en Turkse muziek

25 maart @ 20:30 - 22:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus

Dodan Özer wordt gezien als een van de belangrijkste muziekvernieuwers in Turkije. Hij vertolkt de Turkse en Koerdische traditionele klassiekers en anonieme liederen op eigentijdse wijze. Zijn zang is krachtig en vol, en zijn stijl is hypnotiserend.

Dodan beheerst als geen ander de kunst van het improviseren, zijn timing, intonatie en interpretatie laten een bijzonder stemgeluid horen. Met zijn betoverende stem en zijn muziek weet hij telkens de luisteraars weer te beroeren. Het bewijst dat muziek een universele taal is.

In 2019 vertolkte hij bij Theater RAST met groot succes de hoofdrol van Mario Cavaradossi in de opera Tosca. De Theaterkrant schreef over Dodan onder meer het volgende: “Eigenlijk zou deze opera ook wel Cavaradossi kunnen worden genoemd, want Özer zingt de pannen van het dak”.

Voor de bekende Turkse TV serie Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz zong hij indringende nummers met traditionele en westerse invloeden.

Dodan verbindt met zijn stem alle leeftijden, alle genres in de Turkse en Koerdische muziek , zijn artistieke interpretatie van klassieke volks- en pop muziek zette in een klap de Turkse muziekwereld op kop. Nu is Leiden aan de beurt.

25 maart @ 20:30 - 22:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus