Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Duygu Alkan Quintet and Sophie Hulshoff

16 oktober 2021 @ 20:00 - 21:30
oude kerk charlois

Duygu Alkan Quintet and Sophie Hulshoff

16 oktober 2021, 20.00u (tot ongeveer 21.30u)

Wereldmuziek – Klassieke muziek – Traditionele muziek – Moderne muziek – Volksmuziek.
DUYGU ALKAN QUINTET
Contemporary oriental music
Anatolian Arts
Duygu Alkan Quintet is een veelzijdig ensemble met bandleden uit verschillende delen van de wereld. Zij combineren het erfgoed van tijdloze tradities die voortkomen uit de bestuurlijke wereld van hedendaagse modale, maqam en traditionele muziek afkomstig uit Klein-Azië en Anatolië. De bandleden hebben opgetreden in muziekpodia in heel Europa. Ze zullen traditionele en klassieke stukken uit Turkije, Griekenland en Anatolië en enkele nieuwe composities van bekende artiesten ten gehore brengen.
Duygu Alkan (Tur) : Voice
Caner Malkoc: Clarinet
Udo Demandt (DE): Percussions
Alexandros Papadimitrakis (GR): Oud Juliano Abramovay (BR): Guitar, fretless guitar
SOPHIE HULSHOFF
Met werken van Debussy, Kodály, Janácek, Bartók en Connesson.
In 1904 bezocht Bela Bartók (Hongarije) voor het eerst het Hongaarse platteland met het doel de gezongen en gespeelde volksmelodieën op te schrijven. Samen met vriend en componist Zoltán Kodály begon Bartók aan een grondige studie van deze muziek. “Onze wortels liggen in deze muziek.”
De Franse componist Guillaume Connesson (1970) schrijft kleurrijke muziek die direct tot het hart spreekt, en mag zonder twijfel tot de belangrijkste componisten van de 21ste eeuw gerekend worden.
Inspiratiebronnen voor de Tsjechische componist Leos Janacek (1854-1928) waren Moravische en Slavische muziek.
Claude Debussy (1862-1918, Frankrijk)
De term “impressionisme” wordt vaak gebruikt om muziek van Debussy te omschrijven, hoewel dit door sommigen (ook de toondichter zelf) werd betwist. De term had de negatieve klank van vaagheid en gebrek aan structuur. In een brief uit 1908, schreef de componist: “Ik probeer ‘iets anders’ te doen – een soort realiteiten – wat door imbecielen ‘impressionisme’ wordt genoemd”. Elders merkte Debussy eens op: “Muziek is gemaakt van kleuren en afgepaste ritmes”.
Zojuist heeft Sophie haar bachelor studie afgerond aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Om haar studie te vervolgen is ze nu naar Brussel verhuisd voor haar masterstudie bij aan het conservatorium van Leuven.

16 oktober 2021 @ 20:00 - 21:30
oude kerk charlois