Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Fatoumata Diawara

3 mei 2019 @ 20:15 - 23:59
Muziekgebouw Eindhoven

Na haar uitverkochte concert in het Concertgebouw in Amsterdam keert Fatoumata Diawara terug naar Nederland. De Malinese zangeres is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste Afrikaanse stemmen van dit moment.

Zowel haar afkomst als Westerse pop en jazz klinken door in haar kleurrijke muziek. Op haar nieuwe, tweede album ‘Fenfo’ zingt ze bevlogen over liefde, familie, respect, migratie, armoede, uitzichtloosheid, nederigheid en het scheppen van een betere wereld voor de toekomst. Met ‘Fenfo’ is Fatoumata op dit moment genomineerd voor de Grammy Best World Music Album.

In 2011 brak Fatoumata Diawara plotsklaps door met haar debuutalbum ‘Fatou’, waarop ze alle liedjes en arrangementen schreef en zelf alle instrumenten inspeelde. Dat ze als Malinese vrouw überhaupt gitaar speelde was destijds al heel wat, maar met deze plaat overtrof ze ieders verwachtingen. Na dit succes werd ze gevraagd voor vele internationale samenwerkingen, zoals met Herbie Hancock, Damon Albarn en Dee Dee Bridgewater.

3 mei 2019 @ 20:15 - 23:59
Muziekgebouw Eindhoven