Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Festival Latino Americano Rotterdam

23 augustus 2017 - 27 augustus 2017
LantarenVenster

Van 23 tot en met 27 augustus 2017 ademt LantarenVenster vijf dagen lang Latijns-Amerika!

CUBA IN TRANSITIE
De tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam heeft een speciale focus op Cuba: het oude Cuba en het nieuwe – een Cuba in transitie. We vertonen onvergetelijke Cubaanse klassiekers en waardevolle recente films. Er komen bijzondere Cubaanse gasten naar Rotterdam. In de foyer is een doorlopende tentoonstelling van Cubaanse filmaffiches te zien en zowel in de films als live in de foyer en in de concertzaal is volop Cubaanse muziek te beluisteren!

Festival Latino Americano Rotterdam schetst een breed beeld van Latijns-Amerika. We zien de bekende clichés zoals tropische stranden, favelas, Mariachi’s en de drugsbazen. Maar er is méér en FLAR wil juist laten zien dat Latijns-Amerika overwegend bestaat uit mensen zoals jij en ik. Mensen die verlangen naar liefde, mensen die grenzen opzoeken en verleggen, maar ook mensen met een missie, mensen die samenleven met migranten en mensen die heel erg graag muziek maken of ernaar luisteren.

MUZIEK
Het muzikale programma brengt inspirerende en opzwepende muziek! Donderdagavond is omgedoopt tot Mexicaanse cumbia-avond met de band Kumbia Boruka. De roots van deze band liggen in de Mexicaanse stad Monterrey, de bakermat van de Mexicaanse cumbia-stijl. Op zaterdagavond staat er een te gekke Cubaanse feestband op het podium: Tomi y su Timba Light, een van Europa’s beste moderne salsabands. Het festival sluit op zondagavond af met niemand minder dan de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle. Zijn trio, bestaande uit drie Cubanen, speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbijkomen.

Laat je van 23 tot en met 27 augustus onderdompelen in een veelzijdig Latijns-Amerika, op de Wilhelminapier in Rotterdam!

festivallatinoamericano.nl

23 augustus 2017 - 27 augustus 2017
LantarenVenster