Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Göksel Yilmaz Ensemble @ Matrix Rotterdam

12 april @ 20:30 - 22:30
Matrix Rotterdam

Turkse, Arabische en Koerdische liederen uit de Levant

Het Göksel Yilmaz Ensemble, bekend om zijn indrukwekkende ritmische kracht, neemt je tijdens hun betoverende optredens mee op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Hun repertoire weerspiegelt een rijke diversiteit aan culturele invloeden. Met liederen uit Turkije, Libanon en Syrië wordt het publiek meegenomen op een onvergetelijke reis. Daarnaast omvat het programma ook eigen composities van Yilmaz, die doordrenkt zijn van traditionele invloeden en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.
Sinds de oprichting in 2006 heeft het ensemble opgetreden in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland, Duitsland en Cyprus. In Nederland zijn ze uitgenodigd voor prestigieuze festivals, muziekpodia en theaters, waaronder de Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam. Ze hebben samengewerkt met gerenommeerde artiesten zoals Jan Akkerman, Eric Vloeimans en het Matangi Quartet, en hebben getoerd met het Internationaal Danstheater in Nederland, België en Indonesië.
Het ensemble, bestaat uit Göksel Yilmaz (zang, gitaar, saz en ud), Anne Bakker (viool), Chai Stofkoper (contrabas), Funda Yilmaz (zang) en Jacobus Thiele (percussie).

De deuren openen om 19.30 uur.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal PodiumPlan en de Gemeente Rotterdam.

12 april @ 20:30 - 22:30
Matrix Rotterdam