Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Huun Huur Tu – Eindhoven

20 oktober 2021 @ 20:30 - 22:30
Muziekgebouw Eindhoven

En of dit mystiek genoemd mag worden: de traditionele, rituele laryngeale gezangen van het Centraalaziatische land Tuva. Want met hun unieke zangtechniek ontwikkelen de zangers uit de steppe een meeslepende klankkosmos rijk aan onder- en boventonen. Wat echter geen mysterie meer is, is het wereldwijde succes van het Toevankwartet HUUN-HUUR-TU, inmiddels een gevestigde naam in de internationale wereldmuziek, dankzij hun moderne presentatie van de traditionele laryngeale zang.

Tijdens het optreden wordt er gebruik gemaakt van zowel tokkel- als strijkinstrumenten. De inspiratie en de oorsprong van de muziek komt vooral van de rondtrekkende nomaden. In de teksten wordt er veel gerefereerd naar het rondtrekken met paarden en worden er soort gelijke geluiden gemaakt door middel van instrumenten. Volgens de Tuvaanse tradities vind het keelzingen ook de oorsprong bij de nomaden uit dat gebied

Voorafgaand van het optreden zal er een film worden vertoond over Tuva. Tevens is er een fotoboek te koop over de mysterieuze verhalen van reizigers die door binnenland van China hebben gereisd genaamd Terra Incognita Tuva.

20 oktober 2021 @ 20:30 - 22:30
Muziekgebouw Eindhoven