Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Huun Huur Tu

23 november 2019 @ 20:30 - 22:00
LantarenVenster

De legendarische groep Huun Huur Tu uit het Siberische Tuva komt terug naar Rotterdam! Het kwartet staat wereldwijd bekend om hun unieke keelzang die ze met traditionele instrumenten begeleiden. Begin 2017 gaf de groep een onvergetelijk concert in een volledig uitverkocht LantarenVenster.

Huun Huur Tu houdt de Tuvaanse nomadentraditie sinds 1992 in ere. Oorspronkelijk worden de liederen à capella uitgevoerd, maar Huun Huur Tu is een van de eerste groepen die deze zang combineert met prachtige strijk- en tokkelinstrumenten en hedendaagse invloeden. Door de bijna buitenaards grommende boventoonzang waarbij je een fluitje hoort dat de wind nabootst, en de galopperende ritmes van de drums, zit je prompt op het paard met een koel briesje in je haar midden tussen de glooiende bergen en weidse steppen van Centraal-Azië. Het totaalplaatje voelt haast buitenaards aan en is een lust voor het oog en oor.

De groep werkte in het verleden samen met artiesten als Frank Zappa, Johnny ‘Guitar’ Watson, Kodo drummers, het Kronos Quartet, The Chieftains en Hazmat Modine. Als je met je hoofd even helemaal ergens anders wilt zijn, dan ben je bij het optreden van Huun Huur Tu aan het juiste adres.

BEZETTING
Kaigal-ool Khovalyg – zang, igil, doshpuluur
Chanzy Radik Tyulyush – zang, byzaanchi, khomuz, amarga
Sayan Bapa – zang, doshpuluur, marinhuur, guitar
Alexey Saryglar – zang, tungur, dazhaaning khavy

23 november 2019 @ 20:30 - 22:00
LantarenVenster