Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

I Muvrini – Parkstad Limburg Theaters

9 oktober 2021 @ 20:30 - 22:00
Parkstad Limburg Theaters

De Corsicaanse supergroep terug in Heerlen!

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat, razend populair en heeft een live-reputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica.

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini – in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François Bernardini – is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.
I Muvrini bereikte het grote publiek met de hit ‘Fields of Gold’ samen met Sting

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid die de groep internationaal succes bezorgde. Zo werkte de groep al samen met o.a. Jacques Dutronc, Laïs en Sting. Na achttien studioalbums en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Heerlen.

9 oktober 2021 @ 20:30 - 22:00
Parkstad Limburg Theaters