Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

LaLaLand – the magic of India 8 & 9 juli Ruigoord Amsterdam

8 juli 2023 @ 12:00 - 9 juli 2023 @ 20:00
Amsterdam

LaLaLand – the magic of India 8 & 9 juli 2023 –
Met korting voor WMF leden!

Zaterdag 8 juli 12.00 – 1.00 uur

Zondag 9 juli 9.00 – 20.00 uur

Ruigoord Amsterdam

LaLaLand brengt een ode aan India!

Een heel weekend lang kun je genieten van meer dan 30 performances, dans acts, (klassieke) Indiase muziek, dj’s, meditatie, cricket- en hockeyclinics en programmeert Yoga by Happinez yogaworkshops. Ontmoet het hedendaagse India met workshops, arts&crafts, Bollywood, Artificial Intelligence, hiphop, rap, reggae, een magiër en heerlijke Indiaas eten. LaLaLand is geschikt voor de hele familie.

Bijzonder op LaLaLand is de klassieke muziek programmering die te beluisteren in de ‘Felix Room’, een glazen koepel op Ruigoord. De Felix Room is opgedragen aan de conservator etnomusicologie en ‘de vader van de Indiase muziek in Nederland’ Felix van Lamsweerde (1934-2021). Van Lamsweerde organiseerde onder andere vanaf eind jaren ’50 concerten van Indiase musici in Nederland zoals Ravi Shankar (sitar), Nikhil Banerjee (sitar), Dagar brothers (dhrupad), Vilayat Khan (sitar), Bismillah Khan (shahnai) and Hariprasad Chaurasia (bansuri) etc. Van Lamsweerde is van onschatbare betekenis geweest voor het leggen van culturele verbindingen tussen India en Nederland. Zijn dochter Lalita van Lamsweerde-de Goederen is samen met Noreen van Holstein de maker van LaLaLand-the magic of India.

Klassieke programmering Felix Room
Op zaterdagavond 8 juli 21.00uur en op zondagochtend 9 juli 9.00 uur treedt de (slide) gitaartovenaar Pt. Debashish Bhattacharya op LaLaLand op met zijn dochter Anandi en tablaspeler Subhasis. Er is doorlopende klassieke muziek programmering zoals het duo Lenneke van Staalen (viool) & Heiko Dijker (tabla), Martijn Baaijens (sarod) & Tarang Poddar (tabla), Sidhart Kishna (sitar) & Imran Khan (tabla), Ad Groot (sitar) & Wim Bosman(tabla), Kees van Boxtel (bansuri) en Sandip Bhattacharya (tabla) en Ustaad Sabir Khan (sarangi) & Heiko Dijker (tabla) en het uit India komende muziekensemble Lakkshya Quartet.

Andere programmering

Andere performers die vanuit India naar LaLaLand komen zijn: het Artificial intelligence improvisatietheater ClimateProv, de genderstuk Bhisaji Gadekar, de eerste vrouwelijke MC van India Manmeet Kaur, Tritha Sinha alias DJ Pagli. En verder: bollywood dansgroep BollyliciousDJ Baba Robijn, spoken word artiest Priyam Redican, het dansgezelschap KALPANARTS, de magiër Ramana Magic en het Surinaamse Hindoestaans reggaegezelschap Shiwa.

Leden van World Music Forum boeken een dagticket voor LaLaLand– the magic of India voor maar 19,50 euro in plaats voor 37,50 euro.
Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. www.enterlalaland.nl  
Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar,  dus boek snel tickets voor zaterdag 8 en/of zondag 9 juli en gebruik de kortingscode ‘LALALAND’.

8 juli 2023 @ 12:00 - 9 juli 2023 @ 20:00
Amsterdam