Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Mark My Wor(l)ds – The Spirit of Africa

25 november @ 20:00 - 22:00
Molen de Ster

Een concertreeks met wereldmuziek en performance in Molen de Ster in Utrecht.

In de concertserie Mark My Wor(l)ds nodigt fluitist Mark Lotz artiesten uit verschillende tradities van de wereld uit om muziek te maken op een prachtige locatie: Molen de Ster – een molen met een houtwerkplaats in full swing. De avonden worden om 20.00 uur geopend met een solo-optreden van een artiest/activist. Daarna gaat Mark Lotz kort in gesprek met de musici, waarbij zij reflecteerten op hun leven en hun muziek. Daarna volgt een concert van 45 minuten van de tweede act.

Mark My Wor(l)ds – The Spirit of Africa

Daniel Okiror is een Afrikaanse muzikant uit Utrecht die zich richt op het archiveren van tribale muziek van zijn roots in Oeganda. Hij speelt op verschillende kleine instrumenten en geeft een betoverend solo-optreden. Daniel is ook een gepassioneerd activist die met zijn ‘Beats Of Hope Africa’ een veelheid aan sociale projecten in Oeganda realiseert zoals het bouwen van huizen en het geven van onderwijs aan kinderen.

Daniel Okiror – zang, mbira, harp, diverse instrumenten.

Gambia Calls is een ontmoeting van drie wereldmuzikanten in klank, een organisch ritueel en spirituele trance. Het geluid van de Afrikaanse kora in combinatie met de Indiase tabla is betoverend, en de Indiase bansuri voegt daar een magische klankkleur, intimiteit en dynamiek aan toe. De muziek weerspiegelt Afrika, India, jazz en improvisatie maar bovenal wordt het publiek meegenomen in een verhaal over de viering van het leven.

Jalli Lamin Kuyateh – kora, zang
Tarang Poddar – tabla, zang
Mark Lotz – fluiten

Mark My Wor(l)ds – The Spirit of Africa
Zaterdag 25 november
Aanvang: 20:00 uur
Tickets: € 12,- / Passe partout 3 avonden € 30,- / Kinderen en studenten: € 6,-

25 november @ 20:00 - 22:00
Molen de Ster