Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Mark My Wor(l)ds – The Spirit of Portugal

20 januari @ 20:00 - 22:00
Molen de Ster

Een concertreeks met wereldmuziek en performance in Molen de Ster in Utrecht.

In de concertserie Mark My Wor(l)ds nodigt fluitist Mark Lotz artiesten uit verschillende tradities van de wereld uit om muziek te maken op een prachtige locatie: Molen de Ster – een molen met een houtwerkplaats in full swing. De avonden worden om 20.00 uur geopend met een solo-optreden van een artiest/activist. Daarna gaat Mark Lotz kort in gesprek met de musici, waarbij zij reflecteeren op hun leven en hun muziek. Daarna volgt een concert van 45 minuten van de tweede act.

——
Mark My Wor(l)ds – The Spirit of Portugal

Een solo optreden van Fernando Lameirinhas, een begenadigd zanger, gitarist componist en tekstschrijver uit Portugal en een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. Gevolgd door een optreden met het ensemble Lisboa Calls met zangeres Magda Mendes, dat een fusie speelt van Portugese, Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziek.

Fernando Lameirinhas moest als kind zijn vaderland Portugal ontvluchten vanwege het dictatoriale regime van Salazar. Via België komt de familie Lameirinhas in Nederland terecht. Daar begint zijn muzikale carrière, die al snel een vlucht neemt. Fernando wordt beroemd en treedt over de hele wereld op. In zijn recente boek “A Fado For My Father” vertelt hij dit indrukwekkende en ontroerende verhaal.

Fernando Lameirinhas – gitaar, zang

Lisboa calls
Een ontmoeting van de Portugese zangeres Magda Mendes met fluitist Mark Lotz. Tezamen met een groep dierbare muziekvrienden brengen ze in een intiem optreden een fusie van Portugese, Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziek ten gehore.

Magda Mendez- zang
Paulo Bouwman – gitaar
Marijn van der Linden – cavaquinho, gitaar
Mark Lotz – fluiten

Mark My Wor(l)ds – The Spirit of Portugal
Zaterdag 20 januari
Aanvang: 20:00 uur
Tickets: € 12,- / Passe partout 3 avonden € 30,- / Kinderen en studenten: € 6,-

20 januari @ 20:00 - 22:00
Molen de Ster