Laden Evenementen

Michael Simon’s Asian Connection

7 juni @ 16:00 - 18:00
Amsterdam

Michael Simon is woonachtig in Rotterdam en is in Nederland vooral bekend als bandlid van Fra Fra Sound en de Rob Mostert Hammond Group. Michael heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een veelzijdige trompettist, componist en arrangeur. Het prestigieuze online magazine Latin Jazz Network omschreef hem als ”een van vorm veranderende instrumentalist”.

In de loop van zijn carrière ontdekte Michael dat taalbarrières, muziekgenres en culturele achtergronden een samenwerking in het musiceren niet in de weg staan. Zo ontstonden verrassende projecten met diverse buitenlandse artiesten.

Michael Simon’s Asian Connection is zo’n project; een muzikale wereld waarin je op een eigenzinnige en naadloze wijze de schoonheid van Aziatische melodieën leert ontdekken. Jazz vermengd met Chinese volksmuziek. Het komt allemaal samen op zijn eerste album “Asian Connection“ en is ook weer te horen op zijn nieuwe release “East, West & Beyond”.

De Taiwanese Pipa (Chinese luit) speler Fan-Qi Wu is de speciale gast tijdens het Red Light Jazz concert in Sea Palace. Ze komt over uit Zweden voor de tour die is gekoppeld aan de release van het album “East, West & Beyond”.

Fan-Qi Wu en saxofonist Claudio Jr De Rosa vormen samen met bandleider Michael de frontlinie van Michael Simon’s Asian Connection. De band bestaat veder uit toetsenist David Gutierrez Franco, Jonathan Ho op bas en Greg Smith op drums.

Michael Simon’s Asian Connection gaf reeds memorabele concerten op het Taichung Jazz Festival in Taiwan en op het Borneo Jazz Festival in Maleisië. De band is vrijdagmiddag 7 juni in Sea Palace te bewonderen tijdens het 11e Red Light Jazz festival.

7 juni @ 16:00 - 18:00
Amsterdam