Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Miroca Paris exclusief buitenconcert

24 juli 2020 @ 20:00 - 22:00
Theaters Tilburg

Na afgezegde tour vanwege covid19 is Miroca Paris (o.a. bekend van Cesaria Evora, VPRO Vrije Geluiden en Madonna) bevestigd voor een alternatieve datum deze zomer!
Op 24 juli aanstaande speelt Miroca in duo-bezetting een zomerse en swingende show op het nieuwe buitenpodium van Theaters Tilburg.

Het langverwachte album D’alma van Kaapverdiaans-Portugese artiest Miroca Paris kwam eind 2017 uit. Zijn release-shows waren #uitverkocht, magazine Jazzism gaf het album vijf sterren en D’alma belandde ook nog in de Top 40 van Beste Albums 2018, geselecteerd door een Europese vakjury.

Vanaf zijn negentiende speelde Miroca als percussionist en achtergrondzanger met het boegbeeld van de Kaapverdiaanse muziek: #Cesaria Evora. Na haar overlijden, elf jaar later, zette hij zijn uitgebreide ervaring in bij een breed scala aan internationale top-artiesten, zowel in de studio als op het podium. Hij speelde onder anderen met Sara Tavares, Cuca Roseta, Camane, Angelique Kidjo, Sona Jobarteh, Bitori, Tcheka, Nancy Vieira en Miroca’s oom Tito Paris.

Inmiddels schitterde de zanger en multi-instrumentalist met D’alma in vier continenten, van Peter Gabriel’s WOMAD UK festival tot een dubbelconcert met Gilberto Gil in Berlijn, van Canada tot diep in Rusland.

In 2019 zou deze ‘Island Rhythm Innovator’ al terugkomen naar Nederland, maar hij werd door #Madonna gevraagd om deel te nemen aan haar nieuwe documentaire en MadameX-tournee. Na acht maanden touren met The Queen of Pop zou dan eindelijk Miroca’s nieuwe Europese tour plaatsvinden. En toen kwam Corona.

Vrijdag 24 juli 2020 – Theaters Tilburg buitenpodium | 20:00 | E 15

24 juli 2020 @ 20:00 - 22:00
Theaters Tilburg