Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Mohammad Motamedi & Rembrandt Frerichs TRIO

11 juni @ 20:00 - 22:30
Muziekpodium De X

Vrijdag 11 juni 2021 20:00 uur

Mohammad Motamedi & Rembrandt Frerichs TRIO
een zinderende combi van Perzische zang, jazz, klassiek en improvisatie

Let op: dit concert is in Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

Het Rembrandt Frerichs Trio specialiseert zich al jaren in de samenwerking met Iraanse musici.
De groep heeft Iran meerdere malen bezocht voor concerten en werkte samen met enkele grote namen, zoals Kayhan Kalhor en Hossein Alizadeh. De trioleden hebben een jazzachtergrond en hun ervaring met improvisatie is de belangrijkste reden waarom de samenwerkingen met de Iraanse musici zo succesvol zijn.
Improvisatie speelt in de Perzische klassieke muziek namelijk een zeer belangrijke rol.

Een andere zeer belangrijk aspect van de Iraanse cultuur is poëzie. Met beroemde namen als Rumi, Hafez en Ferdowsi is de Iraanse cultuur doordrenkt van poëzie. Dit is precies de specialiteit van zanger Mohammad Motamedi. Hij kent een groot aantal klassieke gedichten uit zijn hoofd en hij improviseert daar melodieën bij, aangespoord door zijn begeleiders, in dit geval het Rembrandt Frerichs Trio. Al spelende besluit hij dus welk gedicht te zingen, welk couplet, welke frase te benadrukken en welk woord te gebruiken voor lange melodische versieringen. Zijn handelsmerk is de tahrir, de elegante Iraanse ‘jodeltechniek’. In 2013 won hij de Prix France Musique en sindsdien is zijn ster rijzende.

Het concert van dit ensemble afgelopen september op Musica Sacra in Maastricht was een regelrechte triomf en een reden om de samenwerking te bestendigen en nog verder te verdiepen.

Bereid je dus voor op een avontuurlijke reis met onbekende bestemming.

11 juni @ 20:00 - 22:30
Muziekpodium De X