Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Music Pitch- Streaming, Streaming, Streaming!

16 april @ 20:00 - 22:00
Tolhuistuin

Muziek hoor je in 2018 via streaming. En dan hebben we het niet alleen over Spotify, Deezer, Tidal, maar ook nieuwe niche streamingdiensten en Youtube. Wat zijn de laatste ontwikkelingen met streamingdiensten? Hoe kan je er als artiest het meeste uithalen? En wat moet je als professional in de muziek écht weten?

Tijdens deze Music Pitch belichten we muziekstreaming van meerdere kanten. Dus: hoe kan je streaming gebruiken voor je promotie, hoe zit het met de data achter streaming en playlists? Maar ook gaan we het hebben over inkomsten via streaming, via de labeldeals en via auteursrechten.

Welke nieuwe diensten zijn er die muziek streamen of artiesten kunnen helpen? En welke andere nieuwe trends zijn er op streaming-gebied?

Met de volgende gasten:

Jacky van den Munckhof – Fuga. Dé Fuga-expert op het gebied van streaming. Kent alle best practises in promotie & analytics van muziek op streaming platforms. Daarnaast stuurt hij 3 promotions managers aan in NYC, London en Millaan. Hierdoor heeft hij ook uitgebreide kennis van het succesvol overbrengen van lokale acts naar het buitenland.

Harm Groustra – Buma Stemra. Woordvoerder bij Buma Stemra. Over auteursrechten via de streamingdiensten. Waaronder natuurlijk ook Youtube.

Sebastien Lintz – Sorted Management / Revealed Recordings. Heeft ervaring als artiest, maar werkt nu ook bij Revealed Recordings en Sorted Management. Kent dus de streaming scene van meerdere kanten en een duidelijke visie over de rol van traditionele partijen in de muziekbusiness.

16 april @ 20:00 - 22:00
Tolhuistuin